Glad Guldhammer vil betale tilbage for uventet VM-plads

En formkurve, der har været støt opadgående i lang tid, lønner sig nu for cykelrytteren Rasmus Guldhammer (Cult Energy), der er blevet efterudtaget til det danske landshold, som om knap to uger kører om verdensmesterskabet i Richmond i USA.

Mandag har Jakob Fuglsang (Astana) valgt at overlade sin plads til den 26-årige Cult-rytter, som til gengæld lover at gøre alt for at leve op til tilliden.

- Jeg er meget glad for at blive udtaget til mit første VM som professionel og beæret over, at Jakob pegede i min retning.

- Det viser stor klasse fra hans side at tage sådan en beslutning, og jeg håber at betale tilbage med en god præstation i Richmond, siger Rasmus Guldhammer i en pressemeddelelse fra Cult Energy.

Selv om det ikke er blevet til nogen sejre i denne sæson, har Guldhammer adskillige gange gjort opmærksom på sig selv ved at køre lige op med de bedste i hårde løb.

I sidste uge noterede han sig for top-10-placeringer på tre etaper og en samlet fjerdeplads i stærkt besatte Tour of Britain.

VM i landevejscykling køres fra 19. til 27. september.

23. september er der enkeltstart med deltagelse af Rasmus Quaade (Cult Energy) og Christopher Juul Jensen (Tinkoff-Saxo).

Fire dage senere venter landevejsløbet, hvor Danmark stiller med Matti Breschel (Tinkoff-Saxo), Lars Bak (Lotto-Soudal), Rasmus Guldhammer (Cult Energy), Michael Mørkøv (Tinkoff-Saxo), Christopher Juul Jensen (Tinkoff-Saxo) og Michael Valgren (Tinkoff-Saxo).

/ritzau/

 

Dagens Gossip