Glad Høyer efter IOC-valg: Det er gået stærkt

Den tidligere OL-guldvinder Poul-Erik Høyer har taget endnu et skridt mod toppen af international sportspolitik, efter at han fredag formiddag blev valgt ind i den internationale olympiske komité (IOC).

Det er blot 12 måneder siden, at Høyer indtog posten som præsident for det internationale badminton forbund (BWF), så danskeren har gjort noget af en lynkarriere.

- Det er gået meget stærkt, og det er lige før, at man tror, det er løgn. Det er kun et år siden, jeg var i gang med en valgkampagne for at blive præsident i BWF. Og nu dette. Det burde ikke kunne ske, men det er altså sket, siger Poul-Erik Høyer.

Han er overbevist om, at det kommer ham til gode, at han har en glorværdig fortid som aktiv sportsudøver med guldmedaljen i herresingle ved OL i Atlanta som højdepunkt.

- Der er ingen tvivl om, at den OL-guldmedalje har skabt respekt om den person, jeg er.

- Der blev en plads ledig, efter at Pat McQuaid tabte valget i den internationale cykelunion, og den skulle jo så besættes igen. Det var lidt tilfældigt, at pilen lige pegede på mig, siger Poul-Erik Høyer.

Med hans indtræden har Danmark nu for første gang to repræsentanter i IOC, hvor kronprins Frederik allerede er medlem. Det kan kun være en fordel, mener Høyer.

- Det er en styrkelse af debatten. Der er to, der kan komme med input og lægge pres, og i samarbejde vil man kunne markere sig meget stærkere. Der er ingen tvivl om, at det vil være en fordel.

- Det kan kronprinsen også se en fordel i, og det er da også en glad kronprins, jeg har mødt her efter valget, siger Poul-Erik Høyer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip