Glad Jarlov efter dom: Ingen skal overfaldes for ytringer

Det er en meget lettet Rasmus Jarlov, som torsdag forlader retssalen i Københavns Byret, hvor en 25-årig mand er blevet idømt tre måneders fængsel for at skubbe til den konservative politiker ved en demonstration mod salget af Dong sidste år.

- Jeg er meget tilfreds og glad for, at domstolen yder den beskyttelse til ytringsfriheden, at man ikke skal overfaldes, fordi man siger, hvad man mener, siger han til Ritzau efter retssagen.

Det konservative medlem af Københavns Borgerrepræsentation befandt sig til demonstrationen 29. januar for at ytre sin holdning om, at salget af Dong - stik imod demonstranternes mening - var en god idé.

Da Jarlov og hans to venners banner med påskriften "Ja til salg" blev taget af den nu dømte 25-årige, førte det til den voldelige episode.

Om det var en provokation af Jarlov at møde op til demonstrationen, afviser han:

- Det alene at ytre det modsatte synspunkt kan ikke betragtes som værende en provokation. Vi havde på ingen måde provokeret nogen, vi havde ikke henvendt os til nogen. Vi havde ikke engang fået banneret op.

Dommer i sagen Bodil Toftemann siger ved domsafsigelsen, at hun og de to domsmænd ikke mener, at det er bevist, at den 25-årige ikke bare skubbede, men også slog politikeren. Tiltalen lød ellers på, at Jarlov fik to til tre slag i ansigtet.

Under retssagen har en mængde vidner været indkaldt til at fortælle om episoden. Heriblandt Jarlovs venner, den dømtes venner, en politimand, en journalist og en fotograf. Rasmus Jarlov selv vidnede også.

Den dømte anker dommen til frifindelse.

Han har sagen igennem nægtet at have slået eller på anden måde været voldelig over for Jarlov. Derimod har han beskyldt Jarlov for at have været aggressiv og have skubbet til en af den 25-åriges bekendte.

De tre måneders fængsel får han også for ved en anden episode at have kastet en glasflaske efter politiet. Straffen for det forhold anker han ikke.

/ritzau/

 

Dagens Gossip