Glad målmand: Jeg fik vist min berettigelse

Den danske håndboldmålmand Rikke Poulsen sluttede VM i fin stil, da hun sammen med kvindelandsholdet vandt bronzekampen med 30-26 over Polen søndag eftermiddag.

Resultatet er lidt af en triumf for Vejen-keeperen, der specielt før slutrunden måtte svare på mange skeptiske spørgsmål om målmandsniveauet i førstevalget Sandra Tofts fravær.

- Det har været en udfordring, at der har været så store spørgsmålstegn om os målmand. Hånden på hjertet, det har været svært. Du skal sige ekstra meget til dig selv, at du godt kan lykkes, forklarer Rikke Poulsen.

- Det er naturligt, at der bliver spurgt til det, men jeg er meget glad for, at jeg havde nogle kampe, hvor jeg fik vist, at jeg altså er berettiget til at være her. Jeg er rigtig stolt over det, for det har været en hård nød at knække, siger hun.

Poulsen blev noteret for en redningsprocent på 36 mod Polen, hvor hun med undtagelse af et enkelt polsk straffekast fik lov at stå hele kampen.

Hun har ellers måttet dele spilletiden med kollegaen Cecilie Greve.

- Vi udgør et rigtig godt team. Vi er meget forskellige som keepere og som mennesker, så vi kan lære rigtig meget af hinanden, siger Rikke Poulsen.

Den 27-årige målmand kan dermed prale af at have vundet en medalje i sin slutrundedebut med det danske landshold.

- Som debutant er det fedt, og så vidt jeg ved, har vi ikke fået en VM-medalje siden 1997, så det er altså superflot af holdet, selv om vi har svinget meget, konstaterer Rikke Poulsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip