Glad tysk ambassadør: Vi står for det samme

Det danske sprog høres ikke kun på gaderne i Flensborg. Det høres også i Berlin.

Jo, danskerne har i de seneste årtier lært Tyskland bedre at kende, mener Tysklands ambassadør i Danmark, Claus Robert Krumrei.

Det er ifølge ambassadøren en af forklaringerne på, at næsten 70 procent af danskerne ifølge en Voxmeter-meningsmåling ser positivt på Tyskland.

- Danskerne kender i dag Tyskland langt bedre og forstår, hvad der i de seneste 70 år er sket syd for grænsen. Der er opbygget et levende og dynamisk samfund, som har lagt tragedien fra verdenskrigen og også delingen bag sig, siger han.

- Med stor åbenhed og modernitet er der opbygget en stærk kulturarv, så jeres nabo i dag har meget at byde på, tilføjer han.

Ambassadøren påpeger, at antallet af danske hotelgæster i Tyskland er tredoblet siden 1996.

- Dansk høres nu ikke kun i Flensborg, men også i Berlin, siger han, og disse besøg er tyskerne ifølge ambassadøren glade for.

For tyskerne kan også lide danskerne.

- Tyskere elsker og beundrer danskerne for jeres venlighed, demokratiske menneskelighed, højt respekterede produktivitet og kloge pragmatisme. Tyskere stoler på danskere, siger han.

- For os er Danmark ikke et lille land, men et stort forbillede.

Ambassadør Krumrei påpeger også, at en årsag til, at naboskabet er godt, er, at begge lande og indbyggere ser ens på mange ting.

- Begge folk står for de samme menneskelige og politiske værdier, for humanitet, for demokrati, fred og godt naboskab, siger han og peger også på, at begge lande fokuserer på ansvar i Europa og i verden, på god økonomi, godt miljø og social ansvarlighed.

- Og ligeberettigelse, et samfund med omsorg og politik i øjenhøjde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip