Gladbach avancerer til CL-plads efter storsejr

03/04/2016

Der er lagt op til et nervepirrende ræs om de to sidste Champions League-pladser i Bundesligaen i resten af sæsonen.

Søndag stemplede Borussia Mönchengladbach for alvor ind i kampen, da Hertha Berlin hjemme blev besejret hele 5-0.

Thorgan Hazard lyste op med to scoringer, og danske Andreas Christensen ydede igen endnu en kompetent indsats i Mönchengladbachs defensiv.

Dermed satte hjemmeholdet sig på den fjerdeplads i ligaen, der giver kvalifikation til Champions League. Hjemmeholdet har nu 45 point, mens netop Hertha Berlin ligger på tredjepladsen, som giver direkte adgang til Champions League, med 48 point.

Bayer Leverkusen, Mainz og Schalke 04 følger efter med 45, 44 og 44 point.

Efter 14 minutter diskede Hertha Berlins keeper Rune Jarstein op med en kæmpe fadæse. Helt uprovokeret tog nordmanden nogle unødvendige træk med bolden, og forærede den derefter i fødderne på Mahmoud Dahoud.

Mönchengladbach-spilleren udnyttede muligheden og spillede Hazard fri.

Lillebroren til Chelsea-stjernen Eden Hazard betænkte sig ikke og sendte fladt bolden i mål til 1-0-føring til hjemmeholdet.

Det kunne være blevet til flere Gladbach-scoringer i første halvleg. Hjemmeholdet sad på spillet og holdt Hertha Berlin fra chancer i et forsvar, hvor Andreas Christensen regerede kompetent.

Hjemmeholdet holdt taktstokken, og efter en times spil blev det 2-0.

Et fornemt Gladbach-opspil endte hos den tidligere FC København-spiller Oscar Wendt. Svenskeren sendte en flad bold ind i feltet, der blev lagt af til André Hahn, som bankede bolden i nettet.

Med et kvarter igen øgede Patrick Hermann føringen til 3-0, da han sendte en ripost i mål, og blot fire minutter senere var Hazard igen på spil i Gladbach-opvisningen.

Hazard modtog bolden fra Dahoud, og hans afslutning blev rettet af og sejlede i mål til 4-0, mens Ibrahima Traore lukkede festen til 5-0.