Gladbach-dansker scorer selvmål mod Højbjerg og Schalke

25/10/2015

Det er aldrig sjovt at score selvmål, men heldigvis for danske Andreas Christensen fik det ikke konsekvenser søndag.

Danskeren udlignede i eget net til 1-1, men Borussia Mönchengladbach kom tilbage og vandt 3-1 hjemme over Schalke 04 og Pierre-Emile Højbjerg i Bundesligaen.

Sejren er Gladbachs femte i træk, siden Lucien Favre forlod trænerjobbet i klubben i slutningen af september.

For Schalke 04 betyder nederlaget, at holdet forbliver på 19 point på tredjepladsen og nu har fire point op til Borussia Dortmund på andenpladsen.

Set med danske øjne var der igen vigtig spilletid til landsholdets Pierre-Emile Højbjerg, som var med fra start, ligesom Andreas Christensen var det for Gladbach.

Højbjerg blev sammen med Daniel Wass vraget af landstræner Morten Olsen til startopstillingen, da Danmark senest spillede testkamp mod Frankrig, men efterfølgende har den 20-årige midtbanespiller også fået spilletid i Europa League.

Pierre-Emile Højbjerg fik også en time på banen for Schalke 04 i torsdagens opgør mod Sparta Prag.

Andreas Christensen forsøgte sig kort før pausen, men skuddet gik tæt forbi højre stolpe. Forinden var hjemmeholdet kommet foran efter et straffespark.

Lars Stindl misbrugte i første omgang fra 11-meter-pletten, da Ralf Fahrmann reddede forsøget. Bolden sprang i spil og på riposten headede Stindl Gladbach foran 1-0.

Schalke 04 udlignede til 1-1 et minut før pausen, og det var med Andreas Christensen i en uheldig rolle med sit selvmål. Den 19-årige dansker forsøgte at afværge et Schalke-indlæg og kom snublende til at sparke bolden i eget mål.

I anden halvleg sørgede brasilianske Raffael dog for at trøste danskeren lidt, da han bragte hjemmeholdet foran 2-1 på et direkte frispark.

Højbjerg blev efter 78 minutter erstattet af Eric Maxim Choupo-Moting, og Schalke blev reduceret med en mand ti minutter før tid, da Johannes Geis så rødt for en voldsom tackling.

Men Gladbach var ikke færdig med at underholde sit hjemmepublikum. Seks minutter før tid blev Julian Korb spillet fri af Raffael, som i højre side sikkert øgede til slutresultatet 3-1 med en flad afslutning.