Glasgow Rangers tager nyt skridt retur mod storhed

Den skotske storklub Glasgow Rangers tog onsdag aften endnu et skridt på vej tilbage mod toppen af skotsk fodbold.

Efter konkurs og tvangsnedrykning i 2012 arbejder klubben sig tilbage. Onsdag rykkede klubben op i Skotlands næstbedste fodboldrække med en sejr på 3-0 over Airdrieonians foran mere end 41.000 tilskuere hjemme på Ibrox.

Det skete otte spillerunder før tid efter en sæson, hvor Rangers har vundet 26 kampe og kun sat point til i to uafgjorte opgør.

- Det har været en helt fantastisk sæson, og vi sluttede den godt af, siger Glasgow Rangers-manager Ally McCoist.

Glasgow Rangers måtte begynde forfra efter sommeren 2012, hvor klubben blev sat under administration i februar og gik konkurs i juni. Onsdagens oprykning var den anden på rejsen retur til topfodbold.

Ally McCoist har været med hele vejen fra toppen til bunden og nu på vejen retur.

- At vinde noget er en vidunderlig følelse, uanset hvad det er, og hvor det er. Dette er titler, vi er nødt til at vinde for at komme tilbage, hvor vi gerne vil være, siger manageren.

Glasgow Rangers har også en god mulighed for at tage en plads i semifinalen i den skotske pokalturnering, hvor lavere rangerende Albion Rovers venter i en returkamp på mandag. Første kamp endte 1-1 på Ibrox.

Glasgow Rangers, som er Skotlands mest succesfulde fodboldklub, har vundet hele 54 skotske mesterskaber, hvilket er rekord.

/ritzau/

 

Dagens Gossip