Glem efternavnet: Mathilde Falch vil selv

Det er midt om natten. På et postkontor står Mathilde Falch og sorterer de mange breve og pakker, der næste dag skal bringes ud til Københavnerne.

Det er ikke fordi, det er hendes drømmejob. Men hvis hun knokler og sparer hårdt op, giver det hende et par måneders frihed, hvor hun i stedet kan koncentrere sig om musikken. Som den også gør for hendes far, Michael Falch, banker musikken i hendes blod.

Hun kunne nok godt have gjort det nemmere for sig selv. Hendes navn kunne have banet noget af vejen for hende. Og måske havde der været plads til endnu en ung, kvindelig sangerinde, der  kunne opføre sig kontroversielt.

Men man skal ikke tro, at 23-årige Mathilde Falch har fået noget foræret. Ikke fordi, hun ikke kunne få det. Hun vil bare ikke.

- Jeg har altid haft det sådan, at folk skulle ikke tro, at jeg troede, jeg var noget, siger hun.

- Og det skal i hvert fald ikke hedde sig, at jeg kun kommer frem, fordi jeg smider tøjet eller er min fars datter.

- Jeg vil virkelig gerne gøre det på en ordentlig måde, og jeg ved i hvert fald, hvad jeg ikke synes, man skal gøre, siger sangerinden, der undervejs i sin karriere har afvist flere pladeselskaber.

- Jeg vil ikke formes ind til noget, andre synes, jeg skal være. Og jeg synes det er sjovt at gøre det hele selv, forklarer hun.

Den 8. marts udkommer hun derfor på sit eget pladeselskab med sit andet album "Bag mine øjenlåg".

Et album, hun har finansieret ved natarbejde, arbejde på en genbrugsstation og ved såkaldt crowdfunding.

Her har fans haft muligheden for at hjælpe hende økonomisk med at spare sammen til udgivelsen af det nye album.

- Til at begynde med tænkte jeg "er det ikke lidt krejler-agtigt?", siger Mathilde Falch.

- Men samtidig har jeg det sådan, at hvis der er fans, der gerne vil betale for albummet på forhånd, så er det jo en kæmpe hjælp, for så kan jeg komme i studiet og lave det, fortæller sangerinden, der endte med at skrabe 20.000 sammen.

- Og dem skulle der så betales skat af, siger hun og griner.

Men nu er albummet en realitet. Mens sangerindens første udgivelse på mange måder var en bearbejdning af en hård ungdom, hvor livet ind imellem var for svært at leve, så er "Bag mine øjenlåg" et billede af en ung kvinde, der begynder at finde sine ben og som har lært at tøjle sine destruktive sider, så de i stedet bliver en fordel.

- Hvis man er destruktiv, bruger man enormt meget energi på det. Nu har jeg lært, at jeg skal bruge den energi i musikken i stedet, siger hun.

Newspaq

 

Dagens Gossip