Glenthøj holder fast i grøn højborg på Frederiksberg

Den konservative højborg på Frederiksberg faldt ikke. Borgmesteren hedder stadig Jørgen Glenthøj efter tirsdagens kommunalvalg.

De Konservative får 35,7 procent af stemmerne, og selv om partiet mister to mandater, har det stadig 10 pladser i kommunalbestyrelsen.

Sammen med de øvrige borgerlige partier er der et klart flertal for en konservativ borgmester.

De Konservative har haft magten på Frederiksberg i 104 år, og der har været spekuleret i, om der denne gang kunne blive tale om et magtskifte.

Men Socialdemokraterne fik ikke det valg, de havde ønsket sig. 17,6 procent af stemmerne fik partiet, og det svarer til fire mandater. To mandater mindre end ved valget i 2009.

Enhedslisten derimod havde som i mange andre kommuner et godt valg og øgede sit mandat fra et mandat til tre.

De Radikale får 9,4 procent af stemmerne og to mandater, SF mister to mandater og har nu to mandater i kommunalbestyrelsen, Venstre står til to mandater med 7,4 procent af stemmerne, mens Liberal Alliance og Dansk Folkeparti får hvert et mandat.

De Konservative forbedrede sine muligheder for at kunne fortsætte ved magten i kommunen, da man i august indgik et stort borgerligt valgforbund med De Radikale, Venstre, Liberal Alliance og Kristendemokraterne.

Aftalen var, at valgforbundet efter valget vil pege på spidskandidaten fra det parti, der fik flest stemmer.

Valget i 2009 gav 14-11 i mandatfordeling til K, V og R mod S, SF og EL.

Også på Frederiksberg har der været politisk dramatik i valgperioden, hvor De Konservative har mistet to mand til Liberal Alliance. Det har blandt andet været begrundet i modstand mod en plan om at hæve grundskylden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip