Glimmerfyldt generalprøve ved grandprix

Skrevet af admin

12/02/2016

Dagens topnyheder

De værste nerver blev rystet af, da generalprøven på Dansk Melodi Grand Prix 2016 løb af stablen fredag aften.

Et åbningsnummer med de tre værter Jacob Riising, Hilda Heick og Annette Heick kickstarter showet, hvor vinderen af det danske grandprix skal findes og sendes videre til semifinalen den torsdag 12. maj i Stockholm.

Og derefter får første deltager David Jay lov at åbne ballet med sin "Rays of Sunlight", flankeret af fire knipsende mandlige dansere.

Aftenens anden sang leveres af Simone, som meget passende til titlen "Heart Shaped Hole" har et stort hvidt hjerte med som scenografi. Den storladne ballade er sangerindens tredje deltagelse ved Dansk Melodi Grand Prix.

- Der er noget med, at tredje gang er lykkens gang, bemærker sangerinden selv i sin præsentationsvideo.

Tredje bidrag kommer fra trioen "Bracelet", som med sangen "Breakaway" giver et powerboost af glæde og glitter, inden sang nummer fire straks gør grandprixet mere alvorligt. Sophia Nohrs "Blue Horizon" handler nemlig om det omsorgssvigt, hun oplevede som anbragt barn.

Sang nummer fem står Veronica Jensen for under kunstnernavnet Veronicas Illusion. Det dansegulvsvenlige popnummer "The Wrong Kind" får folk op fra stolene, ligesom sjette sang gør det. "Lighthouse X" bidrager nemlig med ægte boyband-stemning i deres "Soldiers of Love".

Syvende bidrag er en ægte kærlighedsballade. "Who Needs a Heart" fremføres af færøske Kristel Lisberg, som har boet i Danmark siden 2012 for at arbejde med sin musik.

Helt andre toner flyder ud ad højttalerne, når Jessica indtager Forum Horsens. "Break It Good" er nemlig et reggaenummer, og det er første gang at genren, der leder tankerne hen på en strand i Caribien, er repræsenteret ved Dansk Melodi Grand Prix.

Duoen bag aftenens næstsidste sang har taget et valg, som til gengæld også betyder, at Muri & Mario skiller sig ud fra resten af feltet til Dansk Melodi Grand Prix 2016. "To Stjerner" er nemlig det eneste bidrag på dansk ved årets konkurrence.

- Selvfølgelig synger vi på dansk, for det er jo Dansk Melodi Grand Prix. Men hvis vi går videre, har vi allerede en engelsk version klar, siger Muri i præsentationsvideoen inden han sammen med Mario går på scenen.

Sang nummer 10 slutter grandprixet af med dans og fyrværkeri. Anja Nissen, som godt nok er vokset op i Australien, har danske forældre og elsker Danmark. Men sangteksten er på engelsk, og titlen er "Never Alone".

Du kan se alle ti sange i Dansk Melodi Grand Prix 2016 lørdag den 13. februar klokken 20.00 på DR1.

/ritzau/FOKUS