Glubsk muskelhund skudt af politiet

En mand og hans hund blev torsdag morgen jagtet af to aggressive hunde ved Dammen i Aalborg Øst i nærheden af Aabs træningsanlæg. Politiet har skudt den ene hund, mens den anden er kørt på internat med henblik på senere aflivning.

Det oplyser Nordjyllands Politi til Dagens.dk.

- Ved 7.30-tiden får vi meldingen om, at en mand er blevet jagtet på en gårdsplads af to glubske hunde. Vi kommer hurtigt derud og kan konstatere, at der er tale om en form for muskelhunde. De er helt oppe at køre, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi, Per Vagn Nielsen, til Dagens.dk.

LÆS OGSÅ: Politijagt: To aggressive hunde overfalder mand

På grund af hundenes aggressive adfærd blev der hurtigt truffet afgørelse om, at de skulle aflives.

- Der er ingen grund til, at nogen bliver bidt. Samtidig var der skolebørn på vej ad den vej, fortæller Per Vagn Nielsen.

Politiet forsøgte at jage hundene ind i på en gårdsplads. Det skete blandt andet med en rive, som hundene, ifølge vagtchefen, blot flåede i stykker. Samtidig blev Falck rekvireret for at få hundene skudt. Men Falck nåede ikke frem, før det dræbende skud faldt.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

- Klokken otte får vi meldingen om, at den ene hund på et tidspunkt står ved siden af en patruljevogn, og derfor vælger man at skyde den i nødværge. Der sker så det, at den anden hund falder fuldstændig til ro, siger Per Vagn Nielsen.

Den overlevende hund er nu indbragt på internat med henblik på senere aflivning. Vagtchefen oplyser også, at manden, der blev jagtet af de to hunde, ikke nåede at blive bidt.

Nu vil politiet forsøge at finde ud af, hvem hundenes ejer er, og om hundene optræder på den såkaldte forbudsliste.

- De bar ikke halsbånd eller nogle former for mærkninger. Vi kan blot se, at de er muskelhunde, siger vagtchefen.

 

Dagens Gossip