God weekend - sådan får du det bedste ud af den

“Det føles som om, jeg slet ikke har haft tid til at slappe af, selvom jeg lige har haft fri i to dage”

Har du også haft den ærgerlige tanke utallige mandag morgener?

Du tror, du skal bruge din weekend på at indhente alle de mange ting, du ikke nåede i løbet af ugen - drikke dig stangvissen med vennerne, have det sjovt, gøre rent og betale regninger, for eksempel.

Resultatet er, at du føler dig langt mere udmattet mandag morgen, end du gjorde, da du gik fra jobbet fredag eftermiddag

Men nu skal det være slut med at bruge weekenden forkert.

For Jonathan Alpert, der er psykoterapeut og klummeskribent hos Huffington Post, har lavet en liste med otte simple måder at få det allerbedste ud af din weekend:

1. Tag en pause fra arbejdet
Ja, det er rigtigt. Lad det ligge. Tag allerede nu beslutningen om at lukke ned for arbejdstankerne (med mindre du selvfølgelig har weekendarbejde). Forestil dig det som om, du fysisk træder ud af job-udgaven af dig selv, og ind i en let og glad weekend-udgave. Fortæl dig selv, at det er i orden at slappe af, og nyd det. Uden dårlig samvittighed.

2. Lad være med at sove til langt op ad dagen
Det virker fristende hver eneste lørdag og søndag. Men du snyder dig selv for en masse tid, som du kan bruge på at komme ud og få en masse godt ud af dagen. Hvis du bliver træt, så prøv med en 20 minutters powernap i stedet.

3. Gem ikke alt det praktiske til weekenden
Det gør nemlig, at du bebyrder sig selv i den eneste tid, hvor du virkelig har tid til at koble af. Få i stedet klaret nogle af pligterne og ærinder i løbet af ugen.

4. Træk stikket ud
Hvis du hele tiden er på din smartphone og de sociale medier, forstyrrer det din opmærksomhed - og dræner dig for energi, mens du bør forsøge at lade dit eget batteri op. Prøv at vænne dig selv af med hele tiden at skulle være på.

5. Find en god balance mellem at planlægge og være spontan
Se frem til de planer og aktiviteter, du har lavet i weekenden, men husk at være fleksibel, og lad være med at lave et alt for stramt program.

6. Planlæg at lave ingenting i en time, eller måske to
Find en morgen eller en eftermiddag i løbet af weekenden, hvor du ikke lægger nogen som helst planer.
Det lyder måske kedeligt, men det at vide, at der er ikke er noget du skal, ikke et sted, du skal være, og ikke nogen, du skal være noget for, er en rigtig sund måde at lade op og få trykket på din indre ‘reset’-knap. Så find en time (eller mere, hvis du ikke har kæreste, mand eller børn derhjemme), og brug den til at være helt og aldeles selvisk.

7. Forlad din ‘comfort-zone’ og gør noget uventet
Der er ikke noget, der gør en weekend kedelig og rutineagtig som monotoni.
Giv dig selv udfordringer med nye fysiske eller intellektuelle aktiviteter, og sørg på den måde for, at din weekend ikke bliver identisk med den forrige og den næste.
Du kan for eksempel prøve at lade som om, du er turist i din egen by. Hvad ville du se, hvor ville du gå hen? Måske er der noget lige for næsen af dig, som du stadig ikke har opdaget og oplevet.

8. Vind kampen over søndagstristessen
Der er mange, som har svært ved at nyde weekenden, fordi deres tanker allerede sværmer vildt omkring den arbejdsuge, der nærmer sig hastigt.
Husk først og fremmest på, at weekenderne er dine - og gør dem til noget anderledes og specielt.
 

 

Dagens Gossip