Gode chancer for Wozniacki: Li Na lægger ketsjeren på hylden

Den kinesiske tennisstjerne Li Na indstiller karrieren, oplyser hun i en meddelelse fredag.

32-årige Li Na blev Asiens første vinder af en grand slam-titel, da hun triumferede i French Open i 2011. For øvrigt med danskeren Michael Mortensen som træner.

På grund af en knæskade har dette års vinder af Australian Open ikke spillet siden juli.

Allerede torsdag fortalte den kinesiske tv-station CCTV-5, at landets største tennisstjerne var på nippet til at lægge ketsjeren på hylden. Og det bekræfter hovedpersonen nu selv via det sociale medie Weibo.

- Som professionel tennisspiller er det den bedste beslutning for mig at forlade banen, skriver hun.

Li Na begrunder beslutningen med knæskader, "som i lang tid har forhindret mig i at spille som tidligere". Hun ventes søndag at holde et pressemøde i Beijing.

Den kinesiske tennisspiller er symbolet på en nation med voksende selvtilld. Derfor er hun så populær. Men sådan har det ikke altid været.

Li Na havde tidligere i karrieren adskillige sammenstød med medier og det nationale tennisforbund, men i 2009 fik hun og fire andre spillere øget frihed, så de selv kunne bestemme deres træning, og vil lov at mere af deres indtjening selv.

Li Nas beslutning vil gavne Caroline Wozniacki. Li Na er på sjettepladsen på både verdensranglisten og den såkaldte "Road to Singapore"-liste.

Med konkurrentens karrierestop rykker Caroline Wozniacki op fra sin niendeplads på begge ranglister. Dermed vil hun lige akkurat komme inden for top-otte på "Road to Singapore", som afgør, hvem der skal spille WTA-sæsonfinalen i Singapore midt i oktober.

Li Na er blandt det moderne Kinas største sportsstjerner. Hun blev professionel i 1999 og har ud over sine to grand slam-titler tre gange været i kvartfinalen i Wimbledon og en enkelt gang i semifinalen i US Open.

Hun har vundet ni WTA-titler i single og lå på et tidspunkt nummer to på verdensranglisten. Li Nas karriereindtjening er på omkring 100 millioner kroner.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip