Gode grillråd: Sådan undgår du at ende på toilettet

30/04/2014 19:09

Sol Stoffregen

Nyheder

Mest læste i dag

Med grillsæsonen lige om hjørnet kan det godt betale sig at læse videre, inden du fylder kul på grillen og smider kødet på. Ved du, hvordan man sikrer sig en god grillaften uden ondt i maven og utallige ture på det lille hus?

Hvis ikke, så er Fødevarestyrelsen på banen med en grillguide med gode råd, som skal holde bakterier og sygdom på afstand:

LÆS OGSÅ: Dyrenes Beskyttelse advarer: Så hurtigt kan du komme til at dræbe din hund

- Brug to fade, to grilltænger og husk at vaske hænder. Ha et fad til råt og et til stegt kød - det samme gælder tænger. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

- Gennemsteg hakket kød, fjerkræ og mekanisk mørnet kød. Ellers sidder bakterierne stadig inde i kødet. På bøffer sidder bakterierne typisk uden på.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

- Undgå olie og fedt på grillkullene. Hvis fedt fra kød eller olie fra marinade drypper på kullene, kommer der tjæreholdig røg, der øger risikoen for at udvikle kræft.

- Skær det brankede kød fra. Er uheldet ude, og kødet bliver branket eller forkullet, så fjern de sorte områder - de kan nemlig indeholde skadelige stoffer, der øger risikoen for at udvikle kræft.