Gode råd: Det kan olivenolie også bruges til

Olivenolie har alle dage været kendt som lidt af et vidundermiddel, og vi mennesker har brugt olivenolie i hundredevis af år med stor effekt og nydelse. Vi forbinder det måske mest som noget, vi bruger i madlavningen, men olivenolie er faktisk et af de allerbedste hjælpemidler til alverdens små hverdagsudfordringer. Se, hvad du kan bruge det til her.

En knirkende dør
Har du en dør, der knirker, så kan du med bare et par dråber olivenolie få den til at lukke gnidningsfrit og få stoppet den irriterende og knirkende lyd, skriver Good Housekeeping.

Når lynlåsen er kørt fast
Du kender godt det der med, at din lynlås er kørt fast i stoffet, og er nærmest fuldstændig umulig at få fri igen. Og det kan føre til alskens raseriudbrud, ikke sandt? Fortvivl ikke for hjælpen er lige ved hånden. Hvis du tager en tot vat, og gnider lidt olivenolie på lynlåsen, så skulle den hurtigt køre på skinner igen.

Brug olivenolie i stedet for barbergel
Olivenolie kan som bekendt også bruges til at blødgøre kroppen, men ikke nok med, at det hjælper mod tør hud. Det hjælper også på kruset hår, og du kan endda også bruge det i stedet for barberskum, hvis du skulle være løbet tør for det.

Fjern din øjenmakeup
Har du ikke lige fået købt øjenmakeupfjerner, så kan du med fordel bruge olivenolie. Put lidt olivenolie på en tot vat, og du vil både kunne fjerne mascara og eyeliner.

Brug olivenolie til dine gummistøvler
Du kender godt det der med, at dine gummistøvler kan blive lidt ’kalkede’ over et stykke tid, men gnider du olivenolie på dem, vil du med det samme få fjernet de hvide mærker.

Frisk din stålvask op
Olivenolie kan også bruges til at shine en stålvask op. Gnider du den i olivenolie, vil den hurtigt skinne, og olien virker såmænd også forebyggende.

Skrevet af Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip