Gode råd: Her er julens legetøjshits

Skrevet af Elo Christoffersen

27/11/2012

Mest læste i dag

Julens legetøjshits i Danmark er også store hits i udlandet. Det er for eksempel spillet Skylanders, som er kommet med en række nye Giants-figurer, og The Trash Pack-samlerfigurer, der også er et stort hit i resten af verden, blandt andet USA og England.

- To produkter, som vi forventer os meget af, er for det første vores Flexi-Trax-bilbane med Spider-Man-biler, da rigtigt mange børn har set Spider-Man-filmene i biografen eller på tv og derfor vil elske at fortsætte legen i helteuniverset. For det andet er det vores nye tablet kaldet InnoTab, der er designet til børn, siger varedirektør i Top-Toy, Carsten Nielsen.

Top-Toy ejer Fætter BR i Nordeuropa og Toys’R’us i de nordiske lande

Her er listen over julens legetøjshits 2012:

• FLEXI-TRAX Spider-Man-kampsæt. Den velkendte Flexi-Trax-bilbane med Spider-Man-udstyr. Følg Spider-Man rundt i New York Citys gader i sit forsøg på at besejre sin værste fjende til dato.
• Kaninen Milky med gulerod. Sød kanin med realistiske lyde og bevægelser. Giv kaninen Milky et kram og en gulerod.
• Lego STAR WARS Anakin’s Jedi Interceptor. Anakin Skywalker som Sith lærling med fly. Inklusiv 5 minifigurer.
• Lego Friends - Parkcaféen. Alle vennerne fra LEGO Friends mødes i caféen og har det sjovt.
• Air Hogs Hover Assault. Radiostyret helikopter og bil i ét, der kan affyre missiler. Flyver eller hopper over forhindringer.
• Cicciobello Love ‘N’ Care. Virkelighedstro dukke, der græder, sover og har brug for pleje.
• The Trash Pack-skraldebil. De små Trashies-figurer er til at samle på og bytte med. Affyr dine Trashies for at vælte skraldespandene, og smid dem ned i skraldebilen, når du er færdig.
• InnoTab-konsol. InnoTab giver magien ved mors og fars tablet videre og gør den til en læringsoplevelse for barnet, som kan bruge konsollen til at læse e-bøger, lytte til musik, spille spil og meget mere.
• Monster High Skab et monster.  Her får du alt, hvad du skal bruge til at lave din helt egen Monster High-figur.
•  Skylanders Giants-startsæt til Wii. Successen med Skylanders-spillet fortsætter med helt nye, seje Giants-figurer og -spil.

Gode råd til forældre

Som forældre kan det være svært at vide, hvad man skal købe til sine børn. Her er et par råd:

Spørg gerne personalet i butikken. De kan komme med ideer ud fra, hvad barnet ellers leger med, eller rådgive om, hvorvidt legetøjet passer til barnets alder. Det er ikke sjovt for et barn at få legetøj, der er for kompliceret i forhold til barnets udvikling.

Ikke alle forældre ved, hvordan man leger med et bestemt stykke legetøj, og de køber måske legetøj efter, hvad de selv synes var sjovt i deres barndom, fremfor hvad deres barn ønsker sig. Hvis man er i tvivl om, hvorfor et bestemt stykke legetøj er sjovt, så spørg personalet i butikken.

Legetøjsbutikkernes hjemmesider er gode steder at starte for at hente inspiration til køb af legetøj.

Hvis du vil sikre dig, at legetøjets kvalitet er i orden, og at det er testet grundigt, så køb legetøj hos velkendte legetøjsforhandlere. Her kan du være sikker på, at legetøjet lever op til blandt andet det nye europæiske legetøjsdirektiv, og at legetøjet er produceret på fabrikker med ordentlige arbejdsforhold.