Gode råd til nytåret: Sådan kommer du sikkert ind i 2013

 

Nytårsaftensnat er traditionelt årets travleste nat for Falck med et højt antal brande og mange fyrværkeriskader. Men nogle enkle råd fra Falck kan nedsætte risikoen for uheld og brande betydeligt.

Nytåret fejres med flotte brag og festlige farver – men det bør ske uden fyrværkeriskader og brande. Alligevel oplever Falck desværre hvert år mange skader i forbindelse med fyrværkeriaffyring, men mange uheld og ulykker kan undgås, hvis man følger en række enkle råd, siger Falcks brandchef Bendt Trustrup.

- Fyrværkeriskader kan være meget alvorlige, og vi ser desværre hvert år tilfælde, hvor affyring af fyrværkeri giver skader med varige mén, og i enkelte tilfælde kan det også medføre dødsulykker, siger Bendt Trustrup.

Han giver følgende råd til sikker affyring af fyrværkeri:

• Affyr raketter fra et lodret rør eller fra en flaske, der står fast i jorden. Hold aldrig antændt fyrværkeri i hånden.
• Brug beskyttelsesbriller – og giv også til dem, der kun kigger på.
• Forsøg ikke at lave fyrværkeri selv – det er livsfarligt.
• Gå aldrig tilbage til en fuser.
• Kast aldrig med fyrværkeri – selv tilsyneladende harmløst fyrværkeri kan give store brandsår.
• Tænd ikke fyrværkeri nærheden af brandbart materiale.
• Hold kæledyr inden døre – fyrværkeribrag kan skræmme dyrene.

Nytårsaften er også en meget travl dag for landets brandvæsner. Både vildfarent fyrværkeri, grove drengestreger og decideret hærværk fører hver nytårsaften til masser af ildebrande.

- Det er derfor en rigtig god idé hvis det er muligt at tømme containere, og eventuelt aflåse disse, fjerne brændbart materiale og affald væk fra bygninger, så der ikke er noget, der frister svage sjæle, siger Bendt Trustrup.

 

 

Dagens Gossip