Gode resultater vækker OL-optimismen hos Team Danmark

Med mindre end et år til OL er der grund til at tro på dansk succes ved legene i Rio de Janeiro.

Sådan lyder det fra Team Danmark, efter at en gennemgang har vist, at de danske idrætsudøvere gør fremskridt på internationalt niveau.

Allerede her sidst i oktober har danskerne skrabet 107 af de såkaldte placeringspoint sammen - tæt på de 111, der er målet for hele 2015.

- Vi er inde i en positiv udvikling, hvor flere og flere forbund leverer top-8-placeringer ved VM og er med i kampen om medaljer, siger Team Danmarks direktør, Lone Hansen, i en pressemeddelelse.

Opgørelsen viser, at danske idrætsudøvere har vundet ti VM-medaljer i olympiske discipliner indtil nu i 2015 mod fem i hele det seneste før-OL-år, 2011.

- Antallet af medaljer er naturligvis vigtigt, men det fortæller ikke hele historien om, hvor danske atleter står i den internationale konkurrence, forklarer Lone Hansen.

- Derfor kigger vi - lige som vores kolleger i udlandet - også meget på, hvor mange atleter, der blander sig i top-8, hvor forskellen mellem præstationerne ofte er marginale.

- Det giver et mere nuanceret og reelt billede af atleternes niveau, og her har der bestemt ikke været noget at klage over ved den danske sommer. Atleterne fastholder og kan endda forbedre det høje resultatniveau fra 2011, lyder det fra Team Danmark-direktøren.

Kajakroeren René Holten Poulsen har som den eneste vundet VM-guld i en OL-disciplin i denne sæson. Derudover er det blevet til sølv- og bronzemedaljer i sportsgrene som svømning, roning, BMX, badminton, brydning og fægtning.

I alt har danske atleter noteret sig for 22 top-8-placeringer i 11 forskellige olympiske discipliner.

- Det er fremragende, at så mange atleter er med fremme i finalefeltet, siger Morten Rodtwitt, der er DIF's chef de mission for OL-holdet.

- Foreløbig 22 top 8-placeringer i 11 olympiske discipliner viser et bredt potentiale, og der er flere muligheder for danske topresultater i 2015.

Han peger primært på VM i sejlsport og VM i damehåndbold som begivenheder, hvor der er realistisk håb om flere gode danske placeringer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip