Godhavnsdreng får nej til at føre erstatningssag

Skrevet af admin

23/04/2015

Dagens topnyheder

Københavns Byret har torsdag sat en stopper for den tidligere børnehjemsdreng Poul Erik Rasmussens bestræbelser på at opnå erstatning fra staten. Retten vurderer, at sagen er forældet.

Poul Erik Rasmussen har anlagt sagen, fordi han vil have staten til at erkende, at han og andre drenge på børnehjemmet Godhavn i Tisvilde tilbage i 1960'erne blev udsat for en række overgreb.

Rasmussen havde i udgangspunktet stillet sig tilfreds med en undskyldning fra statens side, men da han ikke fik det, valgte han at gå rettens vej og kræve en erstatning på 10.001 kroner. "Et symbolsk beløb" har Poul Erik Rasmussen tidligere kaldt det.

Københavns Byret slår i torsdagens dom fast, at Rasmussen er alt for sent ude med sit sagsanlæg. Ifølge byretten har erstatningskravet nemlig været forældet i 45 år.

Kravet på erstatning i den type sager forældes ifølge byretten efter fem år, og da Rasmussen blev udskrevet fra Godhavn i 1965, har hans krav på erstatningen været forældet siden 1970.

Der er dog mulighed for, at man i særlige tilfælde kan fravige forældelsesreglerne. Men byretten har vurderet, at Poul Erik Rasmussen ikke har ført tilstrækkeligt med bevis for, at der skulle foreligge sådanne grunde.

Trods byrettens dom behøver sagen ikke være endegyldigt forbi. Poul Erik Rasmussen har mulighed for at anke dommen til Østre Landsret. Den slags er dog ikke omkostningsfrit.

I forbindelse med byretssagen skal Poul Erik Rasmussen nemlig betale 40.000 kroner til staten i sagsomkostninger. Det beløb vil vokse, hvis han fører sagen til landsretten og taber igen.

Rasmussens advokat, Bjørn Elmquist, oplyser til Ritzau, at han skal mødes med Poul Erik Rasmussen torsdag eftermiddag, hvor de skal drøfte dommen.

/ritzau/