Godt nyt for 750.000 danskere: Får rabat på strømmen i december

Skrevet af Nicolai Busekist

80 uger siden

|

30/10/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
750.000 danskere kan glæde sig over, at de får en billigere elregning i december. Her skal de nemlig ikke betale tarif.

Dagens topnyheder

Rigtig mange danskere er hårdt ramt af de stigende priser. Især elregningen har været et hårdt slag for mange, da elpriserne har været kraftigt stigende det seneste halve år.

Til trods for dette, har en række danske elkunder nu grund til at trække lidt på smilebåndet. De kan nemlig se frem til at betale mindre for deres strømforbrug i december.

Konkret er det kunderne hos Netselskabet N1, der kan se frem til en billigere elregning. Selskabet har nemlig besluttet, at de i december ikke vil opkræve såkaldt tarif hos 750.000 kunder.

Det oplyser N1 i en pressemeddelelse.

Det betyder naturligvis ikke, at de 750.000 kunder får gratis strøm. Det betyder dog, at de slipper for at betale for at få transporteret deres strøm i hele december måned.

Ifølge Carsten Bryder, der er direktør i N1, håber selskabet, at det kan være en hjælp til deres mange kunder. December er nemlig kendt som en dyr måned, da der skal købes julegaver.

"Vi ved godt, at det ikke i sig selv er nok til at redde julen, men ved helt at fjerne net-tariffen fra elregningen i december har vi gjort, hvad vi kan for at hjælpe kunderne," siger han i pressemeddelelsen.

Det vil være forskelligt fra kunde til kunde, hvad fjernelsen af tariffen kommer til at betyde. Den egentlige besparelse afhænger nemlig af, hvor højt et forbrug, man har. Bruger man mere strøm, vil besparelsen også være større.

En almindelig husstand med to voksne og to børn kan se frem til en besparelse på omtrent 350 kroner som følge af sløjfningen af tariffen hos N1.

Det bliver desuden understreget af Carsten Bryder, at det kun er i december måned, at der ikke skal betales tarif. Fra januar vil det igen være på regningen, hvorfor det kun er i julemåneden, at kunderne kan glæde sig over en besparelse.