Godt nyt: Nu kan du blive betalt for at rejse

21/11/2023 13:37

Nicolai Steinicke

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu kan du blive betalt for at rejse, og endda godt betalt.

Mest læste i dag

Har du drømt om at bo på en italiensk ø med krystalklart badevand, lækker lokal mad, fantastiske solnedgange og varme romantiske nætter? Eller hvad med en spansk bjerglandsby. Drømmer du om at istandsætte et hus på en irsk ø, eller gøre som de rige: at flytte til Schweiz?

Nu er din chance. Og du kan endda få betalt for det.

For det er ikke kun Dnmark, der kæmper for at få folk til at bosætte sig i "udkantsområder". 

Det sker også i både Spanien, Irland, Schweiz og Italien. Og myndighederne lægger en god del penge på bordet for at få dig til at flytte til områder, der har hårdt brug for immigranter. Det skriver Dagbladet.

Den italienske ø Sardinien har i længere tid kæmpet med faldende befolkningstal. Nu tager de nye midler i brug for at vende udviklingen.

Du kan få udbetalt tusindvis af kroner for at flytte til øen ud for den italienske vestkyst.

Du kan få helt op til 15.000 euro, omkring 112.000 dkk, hvis du vil blive en af ​​de nye indbyggere på Sardinien, som er den næststørste ø i Middelhavet, kun slået af Sicilien.

Og Sardinien har i alt tre lufthavne, hvoraf den største ligger i hovedstaden Cagliari. Derfor burde det ikke være et stort problem at rejse tilbage til Norge på norsk ferie, hvis man ønsker det.

Det er selvfølgelig også muligt at komme til øen med færge. De afgår fra Tunesien, Civitavecchia og Palermo.

Men det er ikke hovedstaden, der har brug for flere beboere lige nu.

Det er de små landsbyer.

Det er dog ikke sådan, at du kan putte pengene lige i lommen og bruge dem til hvad som helst.

De 15.000 euro skal bruges til at istandsætte en lejlighed eller et hus i en by eller landsby med færre end 3.000 indbyggere. Eksempler på dette er Galtellì, med gode muligheder for hyggelige bjergvandringer, og Calasetta, som er kendt for sine hvide strande.

Tusinder modtager støtte

- Vi har skabt forudsætningerne for, at unge kan vælge at bo i de områder, der er mest udsatte for fordrivelse. Nu skal vi skabe muligheder for reel vækst, siger Sardiniens præsident Christian Solinas.

I alt er der afsat 105 millioner euro til projektet, og tilskuddet kan og må ikke overstige 50 procent af købs- og renoveringsprisen. Det betyder, at op til 7.000 personer eller familier kan modtage økonomisk støtte, hvis alle får den maksimale takst på 15.000 euro, skriver AFARs hjemmeside.