Godt nyt: Snart kan du køre gratis over Storebælt

Foto: Shutterstock

Snart kan du krydse Storebæltsbroen kvit og frit, men det forudsætter dog, at du krydser broen mellem 14 og 50 gange på en måned.

Det kan være dyrt at krydse Storebæltsbroen mange gange om måneden. Fra 1. maj 2023 kan det dog blive billigere for dig, der kører over broen i et større omfang.

Læs også

Over 10.000 fik fejlagtigt varmecheck udbetalt: Så få betaler pengene tilbage

Fra denne dato vil du som privatkunde kunne krydse broen kvit og frit, hvis du som privatkunder kører over den mere end 14 gange på en måned. 

Det skyldes, at Sund & Bælt har valgt at indføre en ny ordning til pendlere, der kører mere end 14 ture over broen hver måned. Det betyder, at du skal betale normalpris for de første 14 ture, men herefter vil hver tur koste dig 0 kr.

Det skriver Sund & Bælt i en meddelelse på deres hjemmeside.

Vær dog opmærksom på, at det ikke vil være gratis for evigt. Hvis du kører over 50 ture i løbet af en kalendermåned, vil du igen skulle betale normalpris for det.

Rabatten kan du kun få, hvis du enten betaler med BroBizz eller med automatisk nummerpladegenkendelse. Er du berettiget til andre rabatter, får du også disse. Du vil intet skulle betale forud, og du betaler kun for de ture, du kører.

Dette er dog kun en fordel. Det betyder nemlig, at du intet skal tilmelde dig. Betaler du med BroBizz eller automatisk nummerpladegenkendelse, får du automatisk rabatten efter 14 ture.

Ydermere er det også vigtigt at påpege, at denne rabat kun kan udløses på hverdage i dagtimerne. Prisen for en almindelig personbil er 192 kr. pr. tur for de første 14 ture, men herfra og op til 50 ture, koster det dig intet.

"Hvis du pendler i en almindelig personbil er prisen 192 kr. pr. tur for de første 14 ture i en kalendermåned, når du kører på hverdage i dagtimerne. Herefter betaler du 0 kr. pr. tur resten af måneden. Kører du mere end 50 ture i den måned, betaler du igen 192 kr. pr. tur," skriver Sund & Bælt.

Har du f.eks. et arbejde på den anden side af broen, og du derfor krydser den 22 dage om måneden, vil din samlede udgift være 2.688 kr. for en måned. Skulle du have betalt for hver tur, havde det kostet 4.224 kr., hvilket giver en besparelse på 1.536 kr.

Læs også

56-årig mand fundet dræbt

Hertil kan du også få det særlige brofradrag, hvis du kører som pendler på Storebæltsbroen. Dermed vil du kunne spare yderligere på dine ture over broen med dette skattefradrag.

 

Dagens Gossip