Godt nyt til 45.000 danskere: Kan se frem til lavere elregning

Skrevet af Nicolai Busekist

15/04/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
I løbet af det seneste år er der mange danskere, der har fået meget høje elregninger ind ad brevsprækken. Nu kan 45.000 danskere se frem til, at det går den anden vej.

Dagens topnyheder

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange danskere, der har haft svært ved at betale deres elregninger i løbet af det seneste år, hvor priserne er steget meget voldsomt.

Heldigvis ser der ud til at være lys for enden af tunnelen, og for 45.000 danskere vil de kunne nå lyset allerede fra den 1. maj.

Konkret er det borgere i de sjællandske byer Slagelse, Korsør og Næstved, der i fremtiden kan se frem til, at deres elregninger bliver en kende billigere.

Ifølge TV 2 Øst har de to energiselskaber NKE-Elnet og Zeanet nemlig valgte at skrue ned for den såkaldte nettarif fra den 1. maj. Det betyder, at der vil blive skruet ned for den pris, som hver enkelt kunde betaler for at få strøm leveret til deres bopæl.

Steen Lindhardt, der er direktør i NKE-Elnet, har udtalt, at de er glade for, at de nu kan være med til at skrue lidt ned for elregningen, da der er mange danskere, der har været hårdt ramt af inflation og stigende udgifter.

"Vi glæder os naturligvis over at kunne være med til at lette lidt på elregningen, da vi ved, at den seneste tids høje elpriser har kunnet mærkes hos forbrugerne," siger Steen Lindhardt ifølge TV 2 Øst.

En kunde hos et af de to selskaber, der bor i et gennemsnitlig parcelhus, kan se frem til at spare mindst 500 kr. om året, hvis man har et samlet forbrug, der lyder på 4.000 kilowatt.

De to energiselskaber har meldt ud, at de har skruet ned for deres priser, fordi de generelle elpriser også så småt er begyndt at falde, efter at været steget voldsomt i det seneste års tid.

Hos både NKE-Elnet og Zeanet håber man på, at det kan være starten på en normalisering, og at priserne på strøm kan vende tilbage til det tidligere niveau.