Godt nyt til Olsen: Schöne er helt spilleklar

Siden fodboldlandsholdet sidst var samlet, har Lasse Schöne måttet holde et par ugers pause med en lyskeskade.

Men selv om han fortsat sporer en smule ømhed, melder Ajax-stjernen sig helt klar til de vigtige EM-kvalifikationskampe mod Albanien og Portugal 11.- og 14. november.

- Jeg er spilleklar og føler mig fit for fight. Der er nogle småting, som for eksempel at sparke hårdt, der stadig kan gøre lidt ondt, forklarer han.

Landsholdet mødte mandag eftermiddag ind i lejren i Helsingør, men Schöne hørte til de spillere, der hurtigt forlod træningsbanen på Helsingør Stadion.

Han var i aktion for sin hollandske klub søndag eftermiddag og havde mere brug for at slappe af.

- Nu tager jeg den med ro i de første dage, for det var en hård kamp, vi spillede i går. Men derefter vil det ikke blive noget problem at gå fuldt ind i træningen, mener han.

Da Ajax søndag eftermiddag måtte nøjes med 0-0 mod Zwolle, blev Schöne skiftet ud efter 70 minutters spil. En manøvre, der var aftalt med træner Frank de Boer på forhånd.

- Vi har aftalt, at jeg i de første kampe efter min pause skulle spille 70-75 minutter for ikke at overbelaste lysken. Lige da jeg havde fået skaden, havde jeg svært ved at gøre noget som helst, men det er meget bedre nu, siger Lasse Schöne.

Det danske landshold spiller mod Albanien lørdag aften, mens Portugal kommer til København tre dage senere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip