Godt salg i yoghurt og ost giver vækst i ingredienskoncern

Ingredienskoncernen Chr. Hansen har haft pæn vækst i årets første kvartal, hvor særligt salget af kulturer og enzymer til mejeriindustrien driver væksten.

Selskabet havde i første kvartal, der dækker over perioden september-november, en såkaldt organisk vækst på 14 procent, og det får Chr. Hansen til at sætte forventningerne i vejret til årets omsætningsvækst, siger finansdirektør, Søren Westh Lonning.

- Vi har rigtig godt momentum i vores kultur- og enzymdivision, hvor vi vokser med 14 procent. Det er rigtig højt i den her branche, og det er vi meget tilfredse med, siger Søren Westh Lonning i forbindelse med selskabets regnskab for første kvartal.

Organisk vækst er, når en virksomhed vokser ved at sælge sine produkter frem for gennem opkøb af andre virksomheder.

Ser man på det regionale, så erklærer Søren Westh Lonning sig tilfreds med udviklingen i regionerne Europa og Mellemøsten, Nord- og Sydamerika samt Asien og Stillehavsområdet. Særligt sidstnævnte lyser op.

- Jeg vil fremhæve Asien, som har en vækst på 31 procent. Det er bredt funderet, men især i Kina går det godt. Der bliver skrevet meget om en svær tid i Kina i medierne i øjeblikket, men det er ikke noget, vi mærker.

- Vi ser det delvist som et resultat af vores strategi om at gå direkte til kunderne i stedet for at bruge distributører, siger Søren Westh Lonning ifølge Ritzau Finans.

Chr. Hansen kan sætte forventningerne en tak i vejret til årets omsætningsvækst, som nu ventes at blive 9-11 procent mod tidligere ventet 8-10 procent.

Periodens resultat blev 39 millioner euro mod 30 millioner euro i 2014/15, hvilket er en stigning på 31 procent.

Bliver der kigget ned i selskabets tre divisioner - Cultures & Enzymers, Natural Colors samt Health & Nutrition - har alle tre leveret bedre end ventet målt på omsætning.

Onsdag aften offentliggjorde Chr. Hansen, at selskabet udvider sin forretning inden for mikrobielle løsninger til husdyrindustrien med købet af amerikanske NPC Physiology Holding og Guardian Food for næsten 1,3 milliarder kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip