Godt sommervejr sender afbudsrejser helt i bund

Det gode sommervejr og alt for mange rejser på hylderne hos charterbureauerne betyder, at der er masser at vælge imellem for rejselystne danskere.

Der er rejser til halv pris, og nogle ligger langt under indkøbsprisen, siger Ole Stouby, direktør for rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk.

Lige nu kan man få en charterrejser fra bare 796 kroner inklusiv både fly og hotel med afrejse i uge 26. Men også priser i højsæson-ugerne 27 og 28 er billigere i år end i både 2012 og 2013, viser et pristjek, som er foretaget af Travelmarket.dk.

- Det store markedsudbud kombineret med det gode vejr har været en giftig cocktail for charterselskaberne, og det har presset priserne i bund, siger Ole Stouby om pristjekket.

Er du på udkig efter længerevarende rejser, så er der inspiration at finde på Stjernegaard Rejser.

- Jeg tror ikke, at man skal forvente, at priserne falder yderligere, og derfor er det en rigtig god idé at bestille nu. Der er dårligt vejr på vej i de kommende dage, og det vil betyde en øget efterspørgsel, og så stiger priserne, siger han i en kommentar.

Er man parat til at smutte en uge sydpå i næste uge - uge 26 - kan man komme til Tyrkiet for 796 kroner for rejse og hotelophold, en uge i Grækenland kan fås for 948 kroner, mens Cypern lokker med 998 kroner på afbudsrejser til forskellige destinationer.

Og priserne er ekstremt lave. Sidste år i samme uge kostede en uge i Tyrkiet 1229 kroner, mens en uge i Grækenland gik for 998 kroner, og en tur til Cypern lå til 1299 kroner.

For to år siden var det endnu dyrere. I 2012 kostede en uge til Tyrkiet, Grækenland og Cypern henholdsvis 1548 kroner, 1598 kroner og 1399 kroner.

Kan man ikke få fri med kort varsel, så koster en uges ferie i Tyrkiet i uge 27 og 28 henholdsvis 2196 og 2396 kroner. For to år siden kostede de billigste rejser i de samme uger 2799 og 3195 kroner.

Overskuddet af rejser fik onsdag Star Tour til at sætte priserne ned med op til 30 procent i skolernes sommerferie.

/ritzau/

 

Dagens Gossip