Gør-det-selv og kom billigere på efterårsferie

De høje priser hos rejsebureauerne er en af årsagerne til, at mange danskere ikke kommer udenlands så ofte, som de gerne ville. Men det kan faktisk gøres en del billigere, hvis man gør-det-selv.

Firmaet Travelfreak.dk, som giver gode råd og tips omkring det at rejse, har nu lavet en guide til, hvordan man selv kan booke både fly, hotel/lejlighed og endda transfer fra lufthavnen til hotellet hjemme fra sofaen og oveni købet spare 35 - 50 % af rejsens pris.

Det første, du bør gøre, er at finde ud af, hvor du gerne vil hen og i hvilken periode du vil rejse. Dernæst søger du efter fly til det ønskede rejsemål via en af rejsesøgemaskinerne f.eks. Momondo.

I forbindelse med søgningen bør du tjekke forskellige afgangslufthavne, både for at finde ud af hvilke lufthavne, der har afgange til rejsemålet, men også for at se evt. prisforskelle.

Læs også: Rasende far siger job op efter bøde for at tage på ferie med sin datter

Hvis du er villig til at køre til Hamborg eller Bremen for at rejse derfra, så kan du ofte spare yderligere i forhold til at rejse fra en dansk lufthavn. Når du har fundet en afgang, som passer dig både pris- og rutemæssigt, så gå ind på flyselskabets egen hjemmeside og se deres vilkår for bagage, sædereservering, mad om bord m.v.

Tjek ligeledes prisen, måske kan du spare yderligere i forhold til de priser, du så hos søgemaskinen.

Book dine flybilletter og gå så i gang med at finde et hotel/ferielejlighed, her kan du også bruge en søgemaskine, som første step f.eks. Hotels.com til at danne dig et overblik over muligheder/prisleje. Du kan naturligvis også benytte dig af dit netværk og spørge familie, venner og arbejdskolleger, om de kan anbefale et hotel/lejlighed, så du ved, at det er noget ordentligt, du kommer ned til.

Læs også: Danskere holder fingrene fra Facebook på ferien

Når du har fundet et attraktivt overnatningssted, så tjek pris og om det er ledigt i den ønskede periode, (det kan du naturligvis også gøre, allerede inden du booker fly), dette kan du med fordel gøre direkte på hotellets egen hjemmeside, da det er jo muligt, de har en rabat i den ønskede periode, som ikke fremgår ved booking portalerne.

Den sidste del af selv-booking har holdt mange fra selv at arrangere deres ferie:

Så er flybilletter og overnatning på plads, nu mangler du bare den sidste del, som hidtil har holdt en del rejsende fra at booke selv - nemlig transfer fra lufthavn til hotel.

Nogle hoteller tilbyder, at du kan bestille en taxi fra lufthavnen til hotellet (og retur) i forbindelse med reservationen af værelset, men det er som regel ikke den billigste løsning.

I nogle tilfælde er det faktisk ligeså billigt at leje en bil i en hel uge. Dette kan f.eks. gøres gennem rentalcars.com, som fungerer ligesom fly-søgemaskinerne og finder de billigste priser fra en lang række biludlejningsfirmaer.

Men da det ikke er alle, der føler sig trygge ved at køre i en udlejningsbil i et fremmet land, så er der faktisk en hjemmeside (Resorthoppa.com), hvor man kan booke befordring til/fra lufthavnen i over hundrede forskellige lande.

Men hvad kan man egentlig spare ved selv at booke fly, hotel og transfer?

Jan Christensen fra Travelfreak.dk kommer her med et eksempel, hvor en familie på 4 skal til Mallorca i efterårsferien: 

- 4 flybilletter med fast plads i flyet og mad/drikke ombord fra Bremen til Mallorca i alt kr. 6990,00
- 7 dage i lejlighed med 2 sovevær. i Alcudia lige ved stranden i alt kr. 3725,00
- Transfer Palma lufthavn - Alcudia og retur i alt kr. 517,00
- Ca. ekstra udgift ved at skulle køre til Bremen kr. 500,00

Samlet pris for 2 voksne og 2 teenagere = kr. 11.732

Den billigste rejse af samme standard i samme periode (efterårsferien), som Jan Christensen har kunnet finde ved et af de større danske rejsebureauer kostede kr. 18.200,00, men langt de fleste af de fundne rejser kostede over kr. 20.000,00 for samme standard.

 

Dagens Gossip