Gør din økonomi bedre med 3 gode råd

Skrevet af Emma Kirstine Kejser

04/01/2013

Mest læste i dag

Rune Mai er direktør for firmaet Spiir.dk, som specialiserer sig i, at gøre økonomi til en let overskuelig ting.
Han har 3 gode råd, som kan gøre gavn for mange danskere.

Til de mange danskere som bruger starten på det nye år, til at gøre økonomien op, har Rune Mai et par gode fif.

1. Gennemgå dine drømme
Hvilket liv ønsker du? Når man skal have styr på økonomien, er det en god idé at tage stilling til det liv man ønsker sig.
Prioriterer man rødvin og bøffer flere gange om ugen, to familieferier om året, eller måske er det at blive gældfri. Det kan også sagtens være en blanding af flere ting, uanset hvad, så er pointen, at størstedelen af os må prioritere, for vi har ikke råd til alt.

Rune fortæller også, at det er en sund øvelse at få styr på ens prioriteter i livet. Det er godt for det mentale, men også godt for det økonomiske.

2. Kend dit forbrugs mønster
Når du først har besluttet, hvad du ønsker at bruge dine penge på, handler det om at finde u af, hvordan pengene rent faktisk bliver brugt. 
Det kan være besværligt, men der er gode råd. Blandt andet, kan du gemme alle kvitteringer fra indkøb i en måned, kategorisere dem og tælle dem sammen, så du kan se, hvad dine penge går til.

3. Læg et realistisk budget
Når du kender dit forbrug og dit eget mønster, kan du også handle efter det.  Lav en solid plan, som du slev tror på du kan holde.

Et redskab som er meget anvendt til budgetter og redskaber er Excel-regneark. Det kræver dog en smule forstand på teknik, men øvelse gør mester.
Spiir.dk tilbyder også redskaber, om gør budgetplanlægning lettere.