Gør Putin det igen? Så vanvittigt mange russere er klar til stemme på ham

Skrevet af Emil Martesen

12/02/2024
Foto: Shutterstock
Gør Putin det igen?

Mest læste i dag

En nylig meningsmåling foretaget af det russiske Public Opinion Research Center (VCIOM) fremgår det, at hvis det russiske præsidentvalg blev afholdt en måned tidligere end planlagt, ville Vladimir Putin vinde en overvældende sejr med 75% af stemmerne.

Opbakningen til Putin indikerer en stærk folkelig støtte til den nuværende præsident, på trods af de udfordringer og kontroverser, der omgiver hans lederskab.

Men det stopper ikke her.

Meningsmålingen afslører i samme ombæring også, at 85% af de adspurgte er bevidste om det kommende valg, hvilket tyder på en høj politisk bevidsthed blandt den russiske befolkning.

Af andre kandidater nævnes Vyacheslav Davankov fra partiet 'Nye Mennesker', som 5% af de adspurgte er klar til at stemme på, mens kandidater fra det Kommunistiske Parti i Den Russiske Føderation, Nikolai Kharitonov, og fra det Liberale Demokratiske Parti i Rusland, Leonid Slutsky, hver især kan forvente 4% af stemmerne.

Valget, der er planlagt til at finde sted fra den 15. til den 17. marts, vil blive overvåget nøje både indenlands og internationalt.

Den Centrale Valgkommission har løftet sløret for oprettelsen af 276 valgsteder uden for Den Russiske Føderation i 143 forskellige lande.

Denne meningsmåling og det kommende valg sætter fokus på Ruslands politiske fremtid og den fortsatte popularitet af Vladimir Putin blandt den russiske befolkning.