Goldbæk: Dortmund får problemer mod Bayern

Skrevet af admin

|

21/11/2013

Dagens topnyheder

Der venter på lørdag en topkamp mellem Borussia Dortmund og Bayern München i den tyske Bundesliga.

Kampen er desuden en gentagelse af sidste års Champions League-finale, som Bayern München vandt.

Eurosports fodboldekspert Bjarne Goldbæk, der tidligere har spillet i Bundesligaen, giver Bayern München favoritrollen.

Bayern München fører Bundesligaen med 32 point efter 12 kampe. Dortmund indtager en delt andenplads med 28 point for lige så mange kampe.

- En sejr vil være afgørende for Dortmund, idet de tabte deres seneste opgør i Bundesligaen. Dortmund ser dog ikke ud til at kunne stille i stærkeste opstilling.

- Deres vante midterforsvarer Neven Subotic har pådraget sig en korsbåndsskade, og med en mulig skadet Mats Hummels, der måtte udgå i landskampen mod England, ser det svært ud for Dortmund.

- Mats Hummels er den bedste midterforsvarer i verden. Han er ikke kun stabil i defensiven, men indgår også som en afgørende spiller i opspillet med hans evne til at spille angriberen, siger Goldbæk i en pressemeddelelse.

Den tidligere Kaiserslautern-spiller tvivler på, hvorvidt Dortmund formår at spille lige så aggressivt uden klubbens stærke midterakse.

- Det er altid svært, når spillere på så vitale positioner muligvis ikke er med i truppen. Rygradsspillerne er oftest afgørende for kampens forløb og udfald, så det er spændende at se Dortmunds startopstilling på lørdag.

- Foruden Mats Hummels udgik også deres venstre back Marcel Schmelzer fra landskampen imod England.

- Så Dortmund må siges at være væsentligt mere udsatte på afgørende positioner end Bayern, der umiddelbart stiller op i stærkeste opstilling, vurderer Goldbæk.

Dortmunds statistik på hjemmebane er dog skræmmende. Indtil nu har holdet spillet seks kampe på Signal Iduna Park i Bundesliga-regi.

Alle seks er på imponerende vis vundet med en samlet målscore på 21-4.

/ritzau/