Golden State slår endnu en rekord i vild NBA-sæson

Er der to basketballspillere, der kan finde ud af at ramme kurven langt udefra, så er det Stephen Curry og Klay Thompson fra Golden State Warriors.

Natten til lørdag dansk tid var de to stjerner med til at sørge for endnu en utrolig NBA-rekord, da Golden State vandt 128-120 over Dallas Mavericks hjemme i Oakland i Californien.

Med hele 21 trepointsscoringer i kampen kom Golden State op på 938 af slagsen i denne sæson, og det var fem mere end Houston Rockets-rekorden på 933, der blev sat i sidste sæson.

Stephen Curry og Klay Thompson, som er specialister i disciplinen, blev noteret for 14 af de 21 trepointsscoringer.

- Det er ret fedt. Spillet er ved at ændre sig, og jeg tror, vi går forrest i den udvikling. Der er ingen, der kan skyde lige så godt som os, siger Klay Thompson ifølge nba.com.

Klay Thompson blev samlet noteret for 40 point, mens Stephen Curry lavede 33 point i et opgør, hvor der generelt blev slækket på forsvarsspillet.

Sejren til Golden State var nummer 65 i denne sæson, og holdet er fortsat på kurs mod at slå Chicago Bulls-rekorden på 72 sejre i grundspillet, som blev sat i 1995-1996.

Det var desuden første gang, at et hold har vundet mindst 65 kampe i to sæsoner i træk, siden netop Chicago Bulls med Michael Jordan på holdet gjorde det i 1995-1996 og 1996-1997.

- Vi ved, at vi kan skrive historie, og det er en god motivation i sig selv, siger Klay Thompson.

Sidste sæson vandt Golden State 67 kampe i grundspillet, og senere snuppede holdet også mesterskabet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip