Golf-chef: Made in Denmark er kommet for at blive

Golfturneringen Made in Denmark har kontrakt med European Tour frem til 2016, men turneringen i Himmerland vil også være en del af den europæiske Tour længere ud i fremtiden.

Det føler promotor, Flemming Astrup, sig fuldstændig overbevist om.

- Kontrakten lyder på tre år, men jeg er helt sikker på, at vi fortsætter efter de tre år, siger Astrup og oplyser, at flere af de nuværende sponsorer allerede er begyndt at kigge længere frem i kalenderen end 2016.

- Jeg er fortrøstningsfuld omkring det, tilføjer han.

Flemming Astrup slår fast, at der er godt styr på økonomien. Man er allerede "80 procent i mål på sponsorsiden for de tre år", og på tilskuersiden er der udsolgt i denne uge. Alligevel er der nogle ubekendte.

- Det er meget følsomt. Hvis det hele regner væk, eller tv ikke får de ting, de skal have, så kan det få betydning.

- Men vi har godt styr på de overordnede nøgletal, siger han.

Flemming Astrup afviser, at Made in Denmark kan ende med at gå konkurs - som det var tilfældet med Nordic Open i Nordsjælland i 2003. Dels fordi der ifølge Astrup er styr på økonomien, og dels fordi storsponsoren, dynekongen Lars Larsen, har stillet en garanti på 100 millioner kroner.

- Det her går ikke konkurs. Det har Larsen lovet mig. Det er fordelen ved at dele husholdning med ham, fastslår han.

På åbningsdagen torsdag fandt mere end 13.000 publikummer vej til Made in Denmark. Til weekendens finalerunder forventes der mere end 20.000 tilskuere både lørdag og søndag.

Turneringen har set med danske øjne fået en god start, da Thomas Bjørn indtager førstepladsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip