Golfikon ydmyget i US Masters: Brugte seks put på én meter

Det er nogle år siden, at golfspilleren Ernie Els var blandt sportens fremmeste. Alligevel havde ingen formentlig regnet med, at han skulle indlede dette års US Masters med en af karrierens pinligste episoder.

På første hul svigtede putteren således fuldstændig for sydafrikaneren, der måtte bruge seks put fra kort afstand på at få bolden i hul.

Dermed blev han noteret for en femdobbelt bogey, næsten inden at turneringen overhovedet var kommet i gang.

Den tidligere verdensetter og firedobbelte majorvinder har det seneste år kæmpet med putteren, men selv troede han, at problemerne var fortid.

Men nej, for selv om Els' indspil på første hul lagde sig under en meter fra flaget, og han dermed havde en god mulighed for at få bolden i hul i par, brugte han herfra seks put.

- Jeg stod der og havde godt en meter til hullet. Jeg har sendt tusindvis af dem i hul tidligere. Jeg kunne ikke få putteren til at virke, siger den 46-årige Els efter runden, som han trods den katastrofale start spillede i 80 slag, hvilket er otte slag over par.

Els gik banen sammen med verdensetteren Jason Day. Australieren kunne ikke holde til at se kollegaen lide og måtte vende sig om, da Els havde misbrugt sit tredje korte put.

- Det er første gang, jeg nogensinde har set det. Jeg føler med Ernie, siger Jason Day, der selv gik banen i par.

Aldrig tidligere har nogen brugt ni slag på Augusta-banens første hul i US Masters.

Danske Søren Kjeldsen spillede hullet i par og endte dagen tre under par, hvilket placerer ham som en delt nummer fire. Turneringen føres af amerikaneren Jordan Spieth.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip