Golftalent tæt på major-sejr: Jeg var begyndt at håbe

Golfspilleren Nicole Broch Larsen lå i weekenden til en absolut topplacering i den franske majorturnering Evian Championship.

Den 22-årige nordsjællænder indtog midtvejs i turneringen tredjepladsen, men lørdag og især søndag var der for mange svipsere.

Broch Larsen endte på 11.-pladsen som den bedste europæer. Sejren gik i stedet til den newzealandske golfkomet Lydia Ko.

- Før ugen gik i gang, ville jeg have været fuldt ud tilfreds med en 11.-plads, for konkurrencen var hårdere end normalt. Det var de bedste i verden, der var med.

- Men jeg begyndte selvfølgelig at håbe på mere, når nu jeg lå i den position, siger Nicole Broch Larsen, der er i gang med sin blot anden sæson på Ladies European Tour.

Den unge dansker er i forrygende form, efter at hun for godt en uge siden vandt Helsingborg Open. Det var den første danske sejr på Ladies European Tour i tre år.

I Frankrig åbnede hun med flotte runder i 68 og 67 slag - henholdsvis tre og fire slag under banens par. De to finalerunder endte på 71 og 74 slag.

- Hvorfor jeg ikke spillede, som jeg gerne ville i går (søndag, red.), ved jeg ikke, siger Nicole Broch Larsen.

- Måske var det fordi, at det har været to lange og tunge uger på den mentale front. Det har tæret en del på kræfterne.

- Jeg følte mig godt tilpas. Jeg var klar og ikke nervøs, men jeg fik ikke gang i mit spil. Jeg kæmpede lidt, og så fik jeg ikke angrebet førstepladsen, siger hun.

De seneste to uger har indbragt Nicole Broch Larsen 85.600 euro svarende til 640.000 kroner i præmiepenge. Det betyder, at danskeren er rykket op på tredjepladsen på Ladies European Tours indtjenings-rangering i 2015.

/ritzau/

 

Dagens Gossip