Google får millionbøde af spansk datamyndighed

Google har fået en ordentlig økonomisk ørefigen på hele 900.000 euro - svarende til 6.714.000 danske kroner - for at overtræde Spaniens lov om privatlivets fred, rapporterer den spanske databeskyttelsesmyndighed (AEPD) torsdag.

Googles nye politik om personfølsomme oplysninger, som blev vedtaget i marts 2012, beskytter ikke i tilstrækkelig grad brugernes private oplysninger, lyder konklusionen fra AEPD.

Hertil kommer, at Google, ifølge databeskyttelsesmyndigheden, ikke informerer brugerne fyldestgørende om, hvad slags data og oplysninger der gemmes, og hvad de bruges til.

Og endelig lyder AEPD's afgørelse, at fordi Google gemmer privat data på ubestemt tid, er det meget vanskeligt for brugerne at opdatere og slette personlig data.

Google siger torsdag eftermiddag, at de overvejer, hvorvidt de vil appellere den spanske databeskyttelsesmyndigheds afgørelse.

Der har været megen debat om Googles håndtering af personfølsomme oplysninger, siden internetgiganten vedtog den nye politik.

Andre europæiske lande - herunder Frankrig, Italien og Tyskland - er nu også i gang med at efterforske, om Google overtræder deres respektive lovgivninger, skriver nyhedsbureauet dpa.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip