Google fejrer halloween med heks og trylledrik

I dag er dagen for udhulede græskar-monstre, børn i udklædning, gyserfilm og slik i lange baner. Det er nemlig halloween, og det markerer Google med en sjov animation. Her brygges der en skummel drik, for sådan fejrer en heks halloween.

Halloween er oprindeligt en hedensk tradition, som blev gjort kristen, da man flyttede allehelgensaften til 31. oktober. Det er oprindeligt en dag, hvor man mindes de døde, men i dag minder den mere om den danske fastelavn.

Læs også: Uhyggelig video: Flyvende skelet får voksne til at løbe for livet

Halloween kom til Danmark i 1998, da Ekstra Bladet holdt en tema-dag i Scala i København med gyserfilmsmaratoner og præmier til den bedst udklædte. I år 2000 begyndte Fætter BR at sælge halloween-kostumer, og i 2006 holdt Tivoli for første gang halloween-abent. Det er siden blevet en årligt tilbagevendende tradition.

Læs også: Halloween-galleri: Sådan så en heks og en trold ud i gamle dage

Ordet halloween kommer fra skotsk, hvor hallow betyder hellig, og een er en sammentrækning af ordet even, som betyder aften. Halloween falder på den 31. oktober hvert år, og svarer til den danske allehelgensdag, som er den første søndag i november.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip