Google fjerner død teenager fra maps-tjeneste

Skrevet af admin

|

19/11/2013

Dagens topnyheder

Et noget aparte satellitbillede af en amerikansk teenager, der blev skudt i 2009, optræder på Google Maps, der er en internetbaseret korttjeneste.

Mandag gik det verdensomspændende firma med til at fjerne billedet fra Richmond, Californien. Satellitbilledet viser en politibil og betjente, der omringer liget af Kevin Barrera, der blev skudt som 14-årig.

Ifølge det amerikanske nyhedsmedie KTVU-TV er det drengens far, Jose Barrera, der har bedt Google om at fjerne billedet, efter at han blev gjort opmærksom på billedet i sidste uge.

- Når jeg ser billedet, er det stadig som om, at det skete i går. Og det bringer en masse minder tilbage, siger Jose Barrera til KTVU-TV.

Ifølge søgemaskinetjenesten kan det tage op til otte dage at fjerne billedet, men Google har indvilliget, selvom det ikke er sket før.

Siden medierne første gang kontaktede Google, har virksomheden undersøgt forskellige muligheder for at fjerne billedet.

- Google har aldrig før fremskyndet udskiftningen af et billede fra vores tjeneste før, men under omstændighederne vil vi denne gang gøre en undtagelse, siger Google Maps vice-direktør, Brian McClendon.

Google har udtrykt sympati for familiens situation og er i kontakt med familien for at lade dem vide, at virksomheden har intentioner om at fjerne billedet.

Google Maps bruger et udvalg af billeder der er indsamlet af satellit og gennem kameraer, der er påmonteret køretøjer, som kører rundt på gadeplan.

For billederne fra gadeplan er det muligt at indgive en klage, men der findes ikke et officielt klagesystem for satellitbilleder.

Google slører ansigterne på de personer, der optræder på billederne, der er taget på gadeplan.

/ritzau/