Googles bizarre søgeforslag: 'Homoseksuelle skal dø'

'Homoseksuelle skal dø'. Sådan lyder det bizarre søgeforslag på Google, hvis man skriver 'homoseksuelle skal' i søgefeltet.

Under søgefeltet giver Google selv en række forslag til, hvordan søgningen kan fuldendes. Listen toppes af 'homoseksuelle skal dø', og skriver man 'homoseksuelle er', foreslår Google, at man runder af med 'en sygdom' eller 'handicappede'.

LÆS OGSÅ: Her er de mest uhyggelige billeder på Google Street View

Googles søgeforslag forarger Vivi Jelstrup, der er formand for LGBT Danmark - Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, skriver MetroXpress.

- Det bør absolut fjernes. Det er helt urimeligt, siger hun til avisen.

Formanden har også et bud på, hvorfor netop disse søgeord topper listen på Google.

LÆS OGSÅ: Gay Pride udvikler sig til voldsinferno

- Det er nok fordi, de, der søger på ‘homoseksuelle skal' og ‘er', netop er modstandere, og derfor er det de forslag, der kommer op, siger hun.

Vivi Jelstrup understreger, at foreningen ikke går ind for nogle former for censur, men at de bizarre forslag ikke bør være de første, der kommer op på Google.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Talsperson for Google i Danmark, Christine Sørensen, forklarer, at søgeforslagene afspejler, hvad folk har søgt på i søgemaskinen.

- Googles søgeforslag afspejler det, der bliver søgt mest på for at gøre det nemmere for folk at finde det, de søger, siger hun.

Christine Sørensen understreger, at forslagene ikke afspejler Googles holdning.

KLIK OG SE BILLEDERNE I FULD STØRRELSE:

 

Dagens Gossip