Grådkvalt pige om Brian Holm: Han tog mine underbukser af

En lydoptagelse bliver onsdag eftermiddag afspillet ved Retten på Frederiksberg, hvor den tidligere cykelrytter Brian Holm står tiltalt for at have krænket en lille piges blufærdighed en nat i april.

På lydfilen, som pigens mor optog dagen efter det påståede overgreb, høres det dengang syvårige barn, mens hun grædende fortæller sin mor om episoden.

- Brian kom hjem, og han var fuld, og så kastede han op. Og så var han inde for at sige godnat, siger pigen og fortsætter:

- Han tog mine shorts og mine underbukser af, og så kiggede han.

Pigen forklarer videre, at hun lå vågen, og at hun ikke turde at sige noget til Brian Holm.

- Han sagde, at jeg ikke måtte fortælle det, siger den grådkvalte pige.

Pigens stemme er optaget uden hendes viden, og inden hun føjede yderligere detaljer om blufærdighedskrænkelsen til sin forklaring.

Senere har hun fortalt, at Brian Holm blandt andet også rørte hende i skridtet og slikkede hende i øret.

Næste morgen talte Brian Holm og hans hustru med pigen om episoden, og tidligt om formiddagen ringede Holm til pigens mor og fortalte, at hendes datter påstod, at han havde krænket hende.

Det forklarer moren, som afgiver forklaring i forbindelse med lydoptagelsen.

- Han siger, at ... (pigen, red.) har været ked af det i nat. Og at hun påstår, at han har pillet trusserne af hende, siger hun, mens Brian Holm sidder med foldede hænder og kigger ud i retslokalet.

- Jeg kan faktisk ikke huske så meget fra samtalen, før jeg stopper ham og spørger, om han har gjort det, forklarer moren, der flere gange begynder at græde.

Ifølge moren benægtede Brian Holm ikke anklagen:

- Han sagde, at det kunne han simpelthen ikke huske, fordi han havde været fuld.

Efter Holms opkald blev pigen hentet hjem, hvorefter moren optog hendes forklaring.

Brian Holm nægter sig skyldig i tiltalen, men erkender, at han kom fuld hjem efter en bytur natten til 26. april og fandt pigen og sin datter i sit soveværelse.

Han kravlede op i sengen til pigerne, men kun for at få fat i sin arbejdstelefon, som lå til opladning i den side, hvor pigen lå, siger han.

Af hensyn til pigen valgte dommeren før frokost at lukke dørene til retsmødet, da en video fra afhøringen af hende blev vist.

Det er uvist, om retten kan nå at afsige dom onsdag. Også pigens far og Brian Holms hustru skal afgive forklaring.

/ritzau/

 

Dagens Gossip