Grace Hopper hyldes på Google: Her er historien om hende

Det er de færreste, der kan prale af, at have fået et krigsskib opkaldt efter sig.

Men den amerikanske kvinde Grace Hopper var også meget mere end de fleste, og i dag bliver hun hyldet på Google.

Anledningen er, at hun netop i dag ville have været fyldt 107 år, men hun døde på Nytårsdag i 1992, 85 år gammel.

Hun er især kendt for sin viden om computer-programmering - og fordi hun også var kontreadmiral i den amerikanske flåde.

Måske en noget speciel blanding, men hun mestrede begge dele.

Grace Hopper blev født i New York, og blev senere professor i matematik.

Følg Dagens.dk på Twitter - klik her

Under Anden Verdenskrig søgte hun ind i flåden i 19043, men fordi hun vejede knap syv kilo under minimumskravet til vægten, kom hun ind på en særlig dispensation.

Hun blev løjtnant af reserven, og arbejdede med flådens computersystem Mark I på Harvard universitetet. Ved krigens afslutning bad hun om, at blive overført til den "rigtige" flåde, men dette blev afvist på grund af alder. Da var hun 38 år.

Op gennem 1950erne og 1960erne arbejdede hun med computere og programmering i den amerikanske flådes regi, og hun var med til at sætte nye standarder. Herunder med COBOL, der var et af de allerførste regulære sprog til programmering. Her avancerede hun samtidig til kontreadmiral af reserven.

Grace Hopper blev tildelt flere store og anerkendte priser for sit arbejde med programmeringen, noget der var ganske usædvanligt for en kvinde på det tidspunkt.

Og at hun var anerkendt i den amerikanske flåde, fik man beviset på i 1996, kort efter hendes død.

Her blev destroyeren USS Hopper nemlig opkaldt efter Grace Hopper, og det er kun sket meget få gange, at den amerikanske flåde har opkaldt fartøjer efter kvinder.

Hun havde i øvrigt kælenavnet  Amazing Grace, og det forstår man jo godt.

 

Dagens Gossip