Grækenland ansøger om forlængelse af lånepakke

Den græske regering har torsdag sendt en ansøgning om forlængelse af landets lånepakke til eurogruppen.

Eurogruppen har "modtaget en græsk ansøgning om seks måneders forlængelse" af lån, bekræfter gruppens chef Jeroen Dijsselbloem.

En talsmand for den græske regering, Gabriel Sakellarides, siger til tv-stationen Skai, at "målet er at lukke aftalen snarest".

Regeringen har bedt om en forlængelse af den såkaldte "hovedaftale for økonomisk støtte".

Grækerne beder angiveligt om en forlængelse af selve lånedelen, og ikke de betingelser, som EU har stillet i tidligere aftale. Hvad grækerne præcis har ansøgt om, står imidlertid ikke helt klart endnu.

Fredag skal de 19 finans- og økonomiministre i eurozonen tage stilling til det græske ønske på en telekonference.

Ansøgningen vil blive diskuteret torsdag mellem embedsmænd fra eurozonens medlemslandene på et arbejdsgruppemøde i Bruxelles.

Grækerne ønsker en forlængelse af de eksisterende lån, men den ny regering i landet har lovet grækerne at afvise de reformprogrammer, der følger med de store lån fra kreditorerne.

Den aktuelle EU-lånepakke udløber med udgangen af februar.

Den Europæiske Centralbank har imidlertid stukket grækerne en livline ved at øge en aftale om akuthjælp fra 65 milliarder til 68,3 milliarder euro ifølge nyhedsbureauet dpa.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip