Grækenland kræver nu at flygtninge skal angive rejsemål

Flygtninge og migranter, som ankommer til Grækenland, får ikke lov til at rejse videre, hvis de ikke oplyser, hvilket land der er endestationen på deres rejse, siger en græsk politikilde til Reuters.

- Fra og med i dag vil vi i de officielle dokumenter registrere, hvor de skal hen, siger politikilden.

Det står ikke klart, om rejsemålet, som det bliver angivet af flygtningene og migranterne, vil være afgørende for, om de får lov at fortsætte deres rejse eller ej.

De fleste vil formentligt meddele, at de søger til Østrig og Tyskland.

Grækenland har været en af de største indgangslande til EU for de hundredtusinder af migranter og flygtninge, som har krydset Det Ægæiske Hav, og Athen har fået kritik fra andre europæiske hovedstæder for at bidrage for lidt til håndtering af flygtningekrisen.

Østrig vil begrænse antallet af mennesker, som får lov til at søge om asyl i landet til 1,5 procent af befolkningen på 8,5 millioner over de næste fire år.

Regeringskoalitionen i Wien har ifølge dpa indgået en aftale, der også fastsætter en øvre grænse for, hvor mange asylansøgere som landet vil modtage i år.

I år vil Østrig således modtage yderligere 37.500 asylansøgere, og frem til 2019 må tallet maksimalt være 127.500.

I kølvandet på meldingerne fra Østrig har Serbien også meddelt, at det vil begynde at begrænse antallet af flygtninge, som får lov at passere gennem landet videre mod Østrig og Tyskland.

Østrig har ifølge Reuters også oplyst, at man vil stoppe migranter, som vil videre derfra til Tyskland og andre vesteuropæiske lande.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip