Grækenland skuffer med vag reformliste på græsk

Tre dags forhandlinger mellem Grækenlands og dets kreditorer om økonomiske reformer har ikke ført til noget gennembrud, siger deltagerne i drøftelserne, der foregår i Bruxelles.

I stedet for som lovet at komme med en konkret liste med forslag til reformer har den græske delegation blot lagt elektroniske dokumenter frem på mobiltelefoner - udelukkende skrevet på græsk.

- Listen er alt for vag, utroværdig og umulig at sammenholde med de økonomiske kendsgerninger, siger en EU-diplomat om forslagene fra den græske regering.

Konkrete reformer er et krav fra både Den Europæiske Centralbank, EU-Kommissionen og Den Internationale Valutafond (IMF), hvis grækerne skal have nye lån, når de eksisterende udløber til sommer.

EU-Kommissionen venter nu på en endelig liste med reformforslag fra grækerne i de kommende dage.

- Vi forventer at se listen i begyndelsen af den kommende uge, siger Valdis Dombrovskis, EU-Kommissionens næstformand og valutaansvarlige til den tyske avis Die Welts onlineudgave.

- Grækenland har udsat reformer i årevis, tilføjer han.

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, afviser i et interview med den græske avis Real, at hans omstridte finansminister Yanis Varoufakis er på vej til at forlade regeringen.

Tsipras, som tidligere har kritiseret Varoufakis, siger, at finansministerens strategi i samtalerne med internationale kreditorer er udtryk for en "kollektiv beslutning" i den græske regering, skriver dpa.

Den nye græske regering med det venstreorienterede parti Syriza i spidsen har valgt en ny og offensiv tilgang til forhandlingerne med EU og andre internationale kreditorer, som med milliardlån holder hånden under græsk økonomi.

EU-landene og en stor opposition i Grækenland er utilfredse med og skeptiske over den stejle linje, som regeringsledelsen efter valget tidligere på året, har lagt sig på.

/ritzau/dpa

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip