Grækenland spiller ud med nye forslag onsdag

Den græske regering er mødt op til vigtige krisemøder i Bruxelles tirsdag uden noget nyt udspil til en løsning efter den græske folkeafstemning, hvor vælgerne har afvist den redningsplan, som Grækenland er blevet tilbudt.

Men formanden for eurogruppen, den hollandske finansminister Jeroen Dijsselbloem, forventer, at forslagene kommer snart.

- Der var ingen nye forslag fra den græske minister, siger Dijsselbloem, efter at eurolandenes finansministre tirsdag eftermiddag har holdt møde forud for eurotopmødet tirsdag aften.

Eurozonens finansministre havde på forhånd ventet, at den nyudnævnte græske finansminister, Euclid Tsakalotos, der netop har afløst den mere buldrende Yanis Varoufakis, på eurogruppens møde ville komme med et udspil om, hvad Grækenland nu har tænkt sig.

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, har lovet vælgerne en løsning 48 timer efter søndagens folkeafstemning, der endte med et overvældende nej til långivernes krav om besparelser og reformer til gengæld for flere penge.

Dijsselbloem siger, at første skridt bliver, at den græske regering meget snart, muligvis onsdag morgen, sender en formel ansøgning til eurogruppen om et nyt støtteprogram.

Derefter skal eurogruppen igen holde møde for at starte ansøgningsprocessen. Herefter skal de relevante institutioner se på situationen i Grækenland, inden de vender tilbage til eurogruppen med en vurdering.

- Så må vi se, om vi formelt kan starte forhandlinger, siger Dijsselbloem.

- Alt dette skal gøres inden for de næste dage. Vi har, som I alle ved, meget lidt tid, siger han.

Tirsdag aften samles de 19 eurolandes stats- og regeringschefer til topmøde i Bruxelles.

Efter den græske folkeafstemning har eurotoppen på forhånd meddelt Alexis Tsipras, at han skal komme med "seriøse og troværdige forslag" på eurotopmødet, hvis Grækenland skal undgå at ryge ud af euroen.

Tsipras mødes inden starten på topmødet med den tyske forbundskansler, Angela Merkel, den franske præsident, François Hollande, og EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker.

/ritzau/

 

Dagens Gossip