Grækenland: Tsipras vil komme med forslag til låneaftale

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, har mandag talt i telefon med den tyske forbundskansler, Angela Merkel, ovenpå weekendens folkeafstemning i Grækenland.

- De blev enige om, at premierministeren (Tsipras, red.) vil præsentere et forslag fra den græske regering til topmødet, siger en græsk regeringskilde til nyhedsbureauet AFP med henvisning til et topmøde tirsdag.

Det er efter folkeafstemningen søndag, at EU-præsident Donald Tusk har indkaldt til et ekstraordinært topmøde i Bruxelles for eurolandene.

Siden afstemningens resultat blev klart, har telefonerne kimet, og flere krisemøder er blevet aftalt. I weekenden sejrede nej-siden stort, og det var dermed det græske folks stop til långivernes krav om besparelser og reformer til gengæld for flere penge.

Inden topmødet går i gang klokken 18 tirsdag, mødes eurozonens finansministre til et eurogruppemøde.

De 19 finansministre har skrevet i en erklæring, at også de forventer nye forslag fra den græske regering.

Ud over Merkel har Tsipras ifølge AFP været i kontakt med den russiske præsident, Vladimir Putin, samt chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi. Imens har den græske præsident, Prokopis Pavlopoulos, talt med Frankrigs præsident, François Hollande.

Det er ikke kun den græske premierminister, der bruger dagen på at tale med andre regeringsledere og højtstående EU-myndigheder.

Mandag morgen holdt EU-Kommissionens formand, Jean Claude-Juncker, EU-præsidenten Donald Tusk, chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, og eurogruppens formand, Jeroen Dijsselbloem, et telefonmøde om det græske nej.

Imens tager Merkel turen til Paris for vende situationen med Hollande.

/ritzau/

 

Dagens Gossip