Grækenland udskyder at sende flygtninge retur til Tyrkiet

05/04/2016 21:53

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Flere hundrede flygtninge og migranter er allerede blevet sendt tilbage til Tyrkiet fra Grækenland på baggrund af EU-aftale. Men nu vil Grækenland ikke at sende flere flygtninge tilbage før på fredag. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Det er blevet udskudt til fredag, siger en tyrkisk embedsmand, som ønsker at være anonym, ifølge nyhedsbureauet.

- Grækenland kunne ikke sende sine folk. Alt er klar her, men vi modtog en besked fra græsk side.

Embedsmanden gav ifølge nyhedsbureauet ikke flere detaljer, men den græske regering har tidligere indrømmet, at proceduren er blevet forsinket, fordi der har været en stigning i antallet af asylansøgninger på øerne Chios og Lesbos.

Ifølge EU-aftalen har Tyrkiet efter 20. marts accepteret at tage flygtninge tilbage, der ikke søger asyl i Grækenland.

I mandags blev de første 200 flygtninge sendt tilbage til Tyrkiet, og ifølge en lokal embedsmand i den tyrkiske region Izmir skulle 200 flygtninge igen sendes fra Lesbos i Grækenland til den tyrkiske havneby Dikili onsdag.

Men en kilde fra den græske regering benægter, at der skulle være blevet sat en dato.

- Vi planlægger ikke på forhånd, hvornår og hvor mange der skal sendes tilbage, siger kilden ifølge AFP.

- Hvis der i slutningen af ugen er et tilfredsstillende antal af mennesker, der ikke har søgt asyl, og som retfærdiggør en returnering, så ser vi på, om det skal ske.

Ud af de omkring 6000 flygtninge, der er ankommet til Grækenland, efter at EU-aftalen er trådt i kraft, har 2300 søgt asyl, siger Yiorgis Kyritsis, en talsmand for den græske regering.

EU-aftalen har mødt kritik af blandt andre Amnesty International, som mener, at Tyrkiet ikke er et sikkert land at sende flygtninge tilbage til.

/ritzau/AFP