Græsk finansminister siger farvel trods nej i afstemning

Grækenlands finansminister, Yanis Varoufakis, træder tilbage. Det har han meddelt mandag morgen på sin blog, hvor økonomiprofessoren ofte udlægger situationen i Grækenland fra sit eget synspunkt.

Hans tilbagetrædelse kommer selv om et flertal af de græske vælgere søndag fulgte den græske regerings anbefaling og afviste de internationale långiveres krav til flere reformer og besparelser til gengæld for endnu flere penge til den græske økonomi, der er presset helt i bund.

Han mere end antyder, at det skyldes samarbejdsvanskeligheder mellem ham personligt og eurogruppen, der består af de 19 eurolandes finansministre.

- Kort efter annonceringen af folkeafstemningens resultater blev jeg gjort opmærksom på en vis præference blandt nogle af eurogruppens deltagere og diverse samarbejdspartnere omkring mit "fravær" fra dens møder.

- Det er en idé, som premierministeren (Alexis Tsipras red.) vurderede var potentiel nyttig for ham med henblik på at indgå en aftale. Af denne grund forlader jeg Finansministeriet i dag, skriver Yanis Varoufakis.

Inden afstemningen havde Varoufakis sagt, at han ville træde tilbage, såfremt vælgerne gik imod regeringens anbefaling.

Varoufakis har sammen med premierminister Alexis Tsipras stået i spidsen for den græske regerings forhandlinger med landets internationale kreditorer de seneste måneder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip