Græsk landstræner hænger i tynd tråd efter færøsk lussing

Det kan få store konsekvenser for Grækenlands fodboldlandstræner, italieneren Claudio Ranieri, at hans mandskab fredag aften led et fuldstændig uventet 0-1 nederlag på hjemmebane til miniputnationen Færøerne.

Det græske fodboldforbund har nemlig indkaldt til et krisemøde, der finder sted allerede lørdag. Her bliver det ikke venlige gloser, som det græske fodboldforbunds præsident, Giorgos Sarris, har til sin landstræner.

- Oven på dagens ødelæggende resultat for landsholdet tager jeg det fulde ansvar for det uheldige valg af træner, siger præsidenten med henvisning til Ranieri, der overtog landstrænertjansen fra Fernando Santos efter sommerens VM-slutrunde.

Giorgos Sarris tilføjer, at forbundet vil gøre alt for at "foretage de nødvendige ændringer for at undgå en gentagelse af denne ydmygende aften for landsholdet".

Det græske landshold er kommet katastrofalt fra start i EM-kvalifikationens gruppe F. Efter de første fire kampe er holdet stadig uden sejr i gruppen, der ud over bødlerne fra Færøerne også tæller Rumænien, Nordirland, Ungarn og Finland.

Oven på fredagens fadæse var det ventet, at Claudio Ranieri selv ville løbe af pinden, men det har den tidligere Chelsea-, Inter- og Juventustræner ingen planer om.

- Det er meget svært at finde ud af, hvad der forårsagede den dårlige præstation . Tilsyneladende var modstanderne bedre end os. Jeg er ansvarlig for dette resultat og for de tidligere negative resultater.

- Det er for tidligt at evaluere lige nu, men ja - jeg vil fortsætte , sagde Ranieri på pressekonferencen efter kampen.

Det var Færøernes Joan Edmundsson, som blev den helt store nationalhelt i Athen. Hans scoring sikrede nemlig verdensranglistens nummer 187 den første udesejr i 13 år.

Det får modsat sin græske kollega næppe Færøernes danske landstræner Lars Olsen til at føle sig fyringstruet.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip