Græsk minister: Krisen kan føre til nyvalg

Grækenland ønsker at finde frem til en reformpakke sammen med sine kreditorer, men der er en grænse, siger den græske vicepremierminister, Yannis Dragasakis, til avisen To Vima søndag.

Og hvis det hele kører fast, så vil han ikke udelukke, at der udskrives nyvalg i Grækenland.

Grækenland og kreditorerne i EU og IMF, Den Internationale Valutafond, forhandler i øjeblikket om de reformer, som Grækenland skal indføre for at få frigivet 7,2 milliarder euro i kriselån.

Det er godt 53 milliarder kroner.

Embedsmænd fra EU og IMF forhandler med den græske regering om løsninger, der skal godkendes eller afvises af eurozonens finansministre på et møde på fredag.

- Vort mål er en bæredygtig løsning inden for euroen. Vi går ikke væk fra de grænser, vi har trukket, siger vicepremierministeren til avisen.

Han bliver spurgt, om regeringen har tænkt på at udskrive en folkeafstemning eller gå til nyvalg, hvis forhandlingerne kører fast. Til det svarer Dragasakis, at det kan være en mulighed, men at regeringen ønsker en aftale.

- I vore hoveder er det muligt at finde en vej ud, hvis vi ender i en blindgyde. Målet er en aftale, siger han.

Der foreligger ikke oplysninger om, hvad en eventuel folkeafstemning skal gå ud på.

Den græske statskasse menes snart at være tømt for penge, og inden for de næste par uger kan regeringen stå i den situation, at den må vælge, om der skal udbetales pensioner og løn til statsansatte, eller om der skal afdrages på lån til IMF.

Grækenland har mulighed for at optage yderligere lån hos EU og IMF, men det kræver, at grækerne først implementerer de reformer, som Grækenland tidligere er gået med til for at få de store kriselån.

Den venstreorienterede regering, der kom til magten efter valget tidligere i år, har erklæret, at der er aftaler, som den ikke vil acceptere, herunder lavere pensioner.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip